Red Bull -pomo: Ensi kausi ei jää rahasta kiinni

Christian Horner uskoo, että Renault pystyy tuottamaan voittavan koneen, kun F1-sarja siirtyy turbomoottoreihin.

Kuva: EPA

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on vakuuttunut, että moottoritoimittaja Renault kykenee tuottamaan menestyjätalille voittavan koneen.

F1-sarjan säännöt muuttuvat ensi kaudelle ja suurin muutos koskee juuri moottoreita. Vapaasti hengittävistä myllyistä siirrytään turbokoneisiin. Renault ei kuulu rikkaimpiin moottoritoimittajiin, mutta Horner ei hätkähdä taloudellisista rajoituksista.

- Renault'lla on hieno historia tässä asiassa olemme saavuttaneet huikeita asioita heidän kanssaan, Horner suitsuttaa Autosportin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

- Ehkä heillä ei ole samanlaista budjettia kuin joillakin toisilla, mutta he ovat olleet säntillisiä rahan kuluttamisessa. Olemme luottavaisia, että meillä on tehokas voimanlähde.

Renault toi ensimmäisen turbomoottorinsa F1-sarjaan jo 1977 ja oli ensimmäinen talli, joka voitti turboautolla pari vuotta myöhemmin.

Red Bull on saavuttanut ranskalaiskoneilla neljä peräkkäistä valmistajien MM-titteliä, Sebastian Vettelin voittoputkesta puhumattakaan.

- Tähän aikaan vuodesta on paljon puhetta, kuten aina. Mutta tärkeintä on se, mitä tapahtuu, kun valot sammuvat Melbournessa.