Keväällä jaossa mahdollisesti kaksi liigapaikkaa

Tammi-helmikuun auditoinnin perusteella valitun joukkueen ei tarvitse voittaa Mestiksen mestaruutta noustakseen liigaan.

urheilu
Sportin pelaajat juhlivat.
Nouseeko Sport liigaan jo ensi vuonna?Str / Lehtikuva

Jääkiekon SM-liiga ja Jääkiekkoliitto kertoivat torstaina uudesta lisenssijärjestelmästä, joka korvaa keväästä 2014 alkaen SM-liigan ja Mestiksen väliset karsintapelit.

Ensi kaudeksi liigoilla on poikkeussysteemi, jossa kauden 2014–2015 liiganousija päätetään jo tammi-helmikuussa. Tuolta joukkueelta ei vaadita nousemiseen Mestiksen mestaruutta, joten periaatteessa liigapaikkoja voi olla ensi kaudeksi jaossa kaksi, joista toinen on tosin vasta kaudelle 2015–2016.

Asian vahvisti Yle Urheilulle Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

- Haluamme täyttää liigan ja antaa sekä meille että nousevalle seuralle riittävästi valmistautumisaikaa tulevaan liigakauteen, Nurminen kertoi.

Erikoisjärjestely voi aiheuttaa tilanteen, jossa vuoden alussa liigalisenssin saanut joukkue pelaa keväällä Mestiksen mestaruudesta, vaikkei se tarvitsekaan sitä nousemiseen. Nurminen ei usko kuitenkaan minkäänlaiseen mahdolliseen sopupeliin.

- Meidän kaiken urheilun lähtökohta on kilpailu, joten en usko että mitään tällaista tapahtuisi, Nurminen sanoi.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että Sport olisi saanut niin sanotun kassakaappisopimuksen myötä jo paikan SM-liigaan. Nurminen kieltää yhä nämä puheet ja puhuu avoimesta hakuprosessista.

- Ei tietenkään ole mitään tällaista. Kaikki Mestis-seurat voivat avoimesti hakea lisenssiä. Ensi kauden nousijaa pohtiessa tärkein sana on kokonaisvaltaisuus.

- Pitää olla realistiset mahdollisuudet pelata liigassa niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin. Ostamisen varaan ei voida laskea, vaan oma juniorityö pitää olla kunnossa,

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat