1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sandellilta huippulasku toisella kierroksella

Marcus Sandell paranteli asemiaan Alta Badian suurpujottelussa toisen kierroksen nappisuorituksensa myötä. Voiton vei Itävallan Marcel Hirscher.

Itävallan Marcel Hirscherin meno oli vauhdikasta Italiassa. Kuva: EPA / Claudio Onorati

Marcus Sandell teki Italian Alta Badiassa sunnuntaina lasketun suurpujottelun maailmancup-kilpailun toisella kierroksella mainion nousun. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 30 ollut Sandell kohosi toisen kierroksen onnistumisensa myötä sijalle 18.

– Välillä kisoja menee huonommin kuin olisin toivonut, mutta pitää keskittyä niihin asioihin missä jäätiin tänään. Myös olosuhteiden lukemisessa ja säätöjen tekemisessä pitää olla kaikki täysin kunnossa. Onneksi nyt tulee lyhyt joulutauko ja saa kroppa levätä vähän tiiviin joulukuun jälkeen, Sandell kertoi.

Sandellin toinen lasku oli koko kierroksen toiseksi nopein.

– Ensimmäisellä laskulla oli aika aggressiiviset asetukset välineissä. En oikein saanut sitä rentoutta mitä halusin. Kolme-neljä aika isoa virhettä ja niiden takia ei pysynyt lasku kontrollissa, Sandell jatkoi.

– Toiselle kierrokselle tehtiin hieman muutoksia ja otettiin hieman terävyyttä pois, ettei suksi vie niin nopeasti käännökseen sisään. Onneksi pääsin mukaan toiselle ja muutosten avulla joitain pisteitä tarttui mukaan.

Voiton vei Itävallan Marcel Hirscher, joka juhli Italiassa toista perättäistä suurpujottelukilpailun ykköstilaansa. Itävaltalainen johti myös ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Toiseksi laski Ranskan Alexis Pinturault ja kolmanneksi Yhdysvaltain Ted Ligety.

Samu Torsti ja Victor Malmström sijoittuivat jaetulle sijalle 31.