Schild teki komealla tavalla historiaa – Poutiaisen rämpiminen jatkui

Marlies Schild nousi naisten kaikkien aikojen maailmancupin pujotteluvoittojen listan kärkeen. Tanja Poutiainen oli 24.

Marlies Schild on nyt voittanut eniten naisten pujottelun maailmacupin kilpailuita lajin historiassa. Kuva: EPA / Robert Jäger

Itävallan Marlies Schild voitti sunnuntaina Lienzissä todella sateisessa säässä käydyn pujottelun maailmancupin kilpailun. Voitto oli Schildille uran 35. pujotteluvoitto ja hän nousi sen myötä naisten maailmancupin kaikkien aikojen listan kärkeen.

Ennen sunnuntain kilpailua Schild oli pujotteluvoitoissa tasoissa Sveitsin takavuosien alppiässä Vreni Schneiderin kanssa, mutta nyt hän nousi yksin listaykköseksi.

Ensimmäisen voittonsa 32-vuotias Schild nappasi 2004 Italian Sestrieressä.

Kilpailua johti Lienzissä ensimmäisen kierroksen jälkeen toiseksi sijoittunut Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin. Schildin toisen laskun loppu oli kuitenkin hurja ja hän nousi kuudennelta sijalta voittoon.

- Tätä on vaikea uskoa, mutta ennätys on nyt minun. Oloni on nyt todella rentoutunut, Schild iloitsi kilpailun jälkeen.

Hyvissä asemissa toisena ja kolmantena olleet Ruotsin Maria Pietilä-Holmström ja Itävallan Katrhin Zettel keskeyttivät toisella kierroksella. Näin ollen kolmanneksi nousi Saksan Maria Höfl-Riesch.

Saksalainen nousi kolmannen sijansa myötä maailmancupin kokonaistilanteen johtoon.

Tanja Poutiainen osalta hankala kausi jatkui. Suomalainen pääsi niukasti todella sateisessa säässä käydyn maailmancupin pujottelukilpailun toiselle kierrokselle ja oli lopulta 24.

Plussaa Poutiaisen suorituksessa on se, että hän pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pujottelussa maailmancupin pisteille. Kahdessa aiemmassa kilpailussa suomalainen keskeytti.

Merle Soppelan lasku päättyi ensimmäisellä kierroksella varsin rajun näköiseen kaatumiseen.