Suora

 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Halfvarsson jatkoi ruotsalaisjuhlia Tourilla

Ruotsalaishiihtäjä otti voiton myös miesten puolella Tour de Skin sprintissä. Ville Nousiainen oli suomalaismiehistä paras.

urheilu
Calle Halfvarsson
Calle HalfvarssonLehtikuva

Ville Nousiainen joutui puolivälierässään varsin kovaan erään, mutta jatkopaikkaakin tarjottiin. Norjan Finn Hågen Krogh kaatui radan jyrkimmässä mutkassa ja Venäjän Ilja Tshernusovin sauva katkesi. Nousiainen ei pystynyt kuitenkaan iskemään kunnolla loppusuoralla ja jäi viidenneksi. Hän oli lopputuloksissa 22:s.

Ensimmäistä kertaa maailmancupin sprintissä karsinnasta jatkoon päässyt Lari Lehtonen ei pystynyt yllättämään enää puolivälierässä. Hänkin jäi erässään viidenneksi eli viimeiseksi, kun Norjan Chris Jespersen ei startannut erävaiheeseen. Lehtonen oli lopputuloksissa 24:s.

Miesten finaali hiihdettiin rankassa lumisateessa. Calle Halfvarsson iski toiseksi viimeisessä nousussa, mutta Federico Pellegrino ja Johnsrud Sundby pystyivät seuraamaan. Pellegrino yritti nousta ruotsalaisen rinnalle, mutta ei päässyt edelle. Halfvarsson täydensi ruotsalaispäivää ykköstilalla. Pellegrino otti toisen sijan ja paremmin perinteisen hiihtotavan normaalimatkojen hiihtäjänä tunnettu Norjan Martin Johnsrud Sundby oli kolmas.

Tour de Skin kokonaistilanteessa välieriin asti selvinnyt Alex Harvey on johdossa. Halfvarsson on toisena 20 sekuntia kanadalaista perässä. Kanadan Devon Kershaw on kolmantena. Ville Nousiainen on parhaana suomalaisena 14:ntenä.

TOUR DE SKI, MIEHET KOKONAISKILPAILU 2/7

 1. Alex Harvey CAN 11.26,1
 2. Calle Halfvarsson SWE + 20,2
 3. Devon Kershaw CAN + 21,8
 4. Jens Eriksson SWE + 21,9
 5. Martin Sundby NOR + 26,8
 6. Petter Northug NOR + 34,0
 7. Aleksander Legkov RUS + 35,7
 8. Ales Razym CZE + 38,1
 9. Jevgeni Belov RUS + 39,0
 10. Chris Jespersen NOR + 40,0

 1. *Ville Nousiainen FIN + 47,2 *
 2. *Lari Lehtonen FIN + 52,7 *
 3. *Sami Jauhojärvi FIN +1.04,7 *
 4. *Matti Heikkinen FIN +1.14,2 *
 5. Anssi Pentsinen FIN +1.16,4

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat