Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kyllönen sai palautetta Dalenilta: missä oli venytys?

Anne Kyllönen oli tyytyväinen Tour de Skin toisen osakilpailun hiihtoonsa. Kyllönen myönsi, että väärä suksivalinta vaikutti hänen välierähiihtoonsa.

urheilu
Anne Kyllönen
Lehtikuva

Anne Kyllösen virta riitti Oberhofin vapaan hiihtotavan sprintin välieriin ja kahdeksanteen sijaan. Kajaanilainen oli tähän erittäin tyytyväinen.

- Tällaisissa kunnon sprinteissä en ole välieriin asti yltänyt, ainoastaan kaupunkisprinteissä. Erinomaisesti on Tour lähtenyt liikkeelle, Kyllönen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

- Aika-ajossa minulla on yleensä ollut vaikeuksia pitää yksin vauhtia yllä, mutta tänään oli loistavaa menoa ja välierä oli vähimmäistavoitteeni.

Kyllönen teki puolivälierien jälkeen taktisen virheen, sillä hän vaihtoi suksensa. Kahden päivän aikana huikean määrän suksitestejä tehnyt Kyllönen halusi kokeilla uutta paria, mutta tämä ei kannattanut.

- Pohdin vaihtoa pitkään, ja huoltomieheni oli toista mieltä. Olisi pitänyt kuunnella häntä, sillä suksi ei kestänyt loppuun asti. Vastuu tästä on urheilijalla.

Kyllönen eteni puolivälieristä välieriin vasta aikavertailun jälkeen, vaikka oli erässään keulilla lähes koko matkan ajan. Loppusuoralla Italian Gaia Vuerich ja Saksan Nicole Fessel puristivat ohi. Fesselin ja Kyllösen maaliintulo tarkastettiin vielä maalikamerasta.

- Siitä tuli Magnar Dalenilta (päävalmentaja) heti palautetta: missä oli venytys? Kyllönen nauroi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat