HIFK aloitti vuoden ryminällä - ”Liigaa parhaimmillaan”

Helsingin IFK löi Kärpät laadukkaassa, vauhdikkaassa ja hyvätasoisessa ottelussa, jossa isäntien tuore maalivahtihankinta Joakim Lundström otti yleisön torjunnoillaan ja pelin jälkeisillä tuuletuksillaan.

urheilu
Kultakypärä Juuso Puustinen oli jälleen HIFK-sankari.
Lehtikuva

Helsingin IFK löi Kärpät laadukkaassa, vauhdikkaassa ja hyvätasoisessa ottelussa, jossa isäntien tuore maalivahtihankinta Joakim Lundström otti yleisön torjunnoillaan ja pelin jälkeisillä tuuletuksillaan.

Alkukaudella HIFK:lla oli maalivahtiongelma, kun Brad Thiessenistä ei ollutkaan ykkösvahdiksi. Nuori Ville Husso nousi kuitenkin esiin ja lähetti Thiessenin torjunnoillaan kotimatkalle.

Nyt Hussokin on saanut oivan kirittäjän, ruotsalaisen Joakim Lundströmin. Parhaillaan nuorten maajoukkueen matkassa MM-kisoissa olevaa Hussoa tuuraava Lundström torjui tänään lähes kaiken.

– Maalivahdit ovat nostaneet tasoaan marraskuun jälkeen, HIFK:n 2-1 maalin komealla lämärillä tulittanut Toni Söderholm kehui. Lundström torjui liigadebyytissään Pelicansia vastaan nollapelin ja nyt ensi kertaa kotiyleisönsä edessä esiintynyt ruotsalaismolari johdatti joukkueensa voittoon 34 torjunnalla.

Pelin jälkeen Lundström sulatti kannattajien sydämet komealla tuuletuksella, kun hän kieri selällään jään pinnassa. - Eloisan oloinen kaveri. Voittotanssi oli vähän jotain uutta, Söderholm tuumi.

HIFK ratkaisi ottelun edukseen päätöserässä. Ensin Söderholm vei isännät 2-1 johtoon ja vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin Juuso Puustinen laukoi maalinedusruuhkan keskeltä jo kauden 20. osumansa.

Stadilaisten toinen savolaisvahvistus Iiro Pakarinen laukoi 4-1 loppuluvut tyhjään maaliin, tehot 1+2 ottelussa kirjauttaneen Puustisen syötöstä. Ykkösvitjan kolmas lenkki Ville Peltonen keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä.

- Pelattiin viisaasti. Oli tunne kahden erän jälkeen, että hoidetaan tämä, jos vaan jaksetaan jauhaa. Meillä on ollut hyviä kolmansia eriä aikaisemminkin, Söderholm sanoi.

Sarjakärki Kärpät on nyt hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin, ensi kertaa sitten syyskuun. Päävalmentaja Lauri Marjamäki muistuttikin, mikä peleissä on olennaista. – Suoritus ratkaisee. Se ei riittänyt tänään voittoon. Ihan sama tuleeko voitto vai tappio niin suoritus ratkaisee. Laadukkaat kaksi erää meiltä.

Marjamäki oli oikeassa, sillä Nordiksella nähtiin yksi kauden parhaista HIFK:n tämän kauden kotiotteluista. Intensiteetti oli huipussaan, taklauksia riitti ja pudotuspelihenkisiä torjuntojen jälkeisiä maalinedusruuhkiakin oli yllin kyllin. Todellista kevään kiekkoa siis.

Simo Leinonen, Helsinki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat