Suora

 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
 • Rallin MM, Sardinia, Power Stage -live
 • Suomen vahvin mies, karsintakilpailu 2019
 • Makwan Amirkhani: Syön vastustajani elävältä kaiken kokemani paskan jälkeen
 • Titta Keinänen - dropoutista karaten huipulle
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
 • WRC-kauden välitilinpäätös
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
 • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Eminger pelasti Kärpät - HPK piinasi liigakärkeä

Oulussa kaukalossa luisteli kaksi väsynyttä joukkuetta. Luistin ei oikein kulkenut eikä syötöt napsahdelleet lapaan. 

urheilu
vladimir eminger
Vladimir EmingerTomi Hänninen

HPK:n laituri Tuomas Vänttinen kuvaili tilanteen pelaajan näkökulmasta.

- Eihän tässä näillä ohjelmilla voi pirteänä olla. Molemmat pelasivat eilen ja matkustivat päälle. Kahden väsyneen joukkueen kisa, joka olisi voinut kääntyä kummalle vaan.

- Meillä oli omat paikkamme ratkaista. Toisaalta maalivahti Tuohimaa pelasi meillä mainiosti. Täytyy kyllä pisteeseenkin olla tyytyväinen, vaikka mahikset enempäänkin oli olemassa, puhalteli väsynyt Vänttinen lopuksi.

Avauserä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa. Viimeisiä syöttöjä leimasi huolimattomuus aina kahden miehen ylivoimaan asti. HPK ei isäntiä maalin eteen päästänyt. Vieraiden ylivoimapeli oli asteen raikkaampaa kuin Kärpillä. Maalit jäivät kuitenkin molemmilta tekemättä.

Toisen erän alku lupaili jo hieman parempaa. Vladimir Emingerin hieno pystysyöttö pohjusti pelin avausmaalin ajassa 23,59.Ivan Huml ja Joonas Komulainen pääsivät 2v1 hyökkäykseen.

HPK:n maalivahti Frans Tuohimaa torjui Humlin yrityksen, mutta irtokiekon ohjasi Komulainen sisään 1-0. Kärpät sai nauttia johdosta vain hetken. Joonas Kemppaisen johtama kolmonen pelasi laiskasti omiin.

Graig Schira sai lapioida rauhassa kiekon reppuun ajassa 25,32. Tasoitusmaalia edelsi jo Teemu Rinkisen läpiajo. Toisen erän kestäessä pelin taso laski entisestään. Varsinkin kotijoukkueen pelaajilla tuntui olevan sekä lihakset että ajatukset jumissa. Kahden erän jälkeen oltiin 1-1 tasalukemissa.

Kolmannessa maalivahdit pääosissa

Kolmannessa erässä molemmat maalivahdit pitivät hyvillä torjunnoillaan huolen, että jatkoajalle lähdettiin 1-1- lukemista.Kärppien Jussi Rynnäksen tähtihetket sattuivat erän alkuun ja loppuun.

Kahdesti alivoimapelissä Liigan joulukuun pelaaja peitti ratkaisevasti HPK:n ylivoimayritykset.Vieraiden Frans Tuohimaa puolestaan joutui töihin , kun Kärpät rakenteli tasakentällisin muutaman laatupaikan. Jatkoajalla ratkaisijaksi kohosi Kärppien nuori (s.- 92) puolustaja Vladimir Eminger.

Jatkoaikaa oli pelattu 1,42, kun "Eman" rannelaukaus ohitti Tuohimaan. Toni Kähkönen ja Ivan Huml pohjustivat tilanteen. Emingerin saldoksi muodostui tänään 1+1, kun nuorukainen antoim myös loistavan pystysyötön Kärppien avausmaaliin. Lauri Marjamäkeä lämmitti Emingerin onnistuminen:

- Hienoa, että nuori mies sai palkinnon onnistumisten muodossa. Hänellä oli syksyllä vaikeampaa. Nyt hän on päässyt pelaamaan ja mennyt hienosti eteenpäin kuten muutkin nuoret puolustajamme.

- Meillä oli tänään kaksi teemaa. Ensimmäinen oli tiivis puolustuspeli, siinä onnistuimme. Toisena teemana oli kärsivällisyys. Sekin toi lopulta meille palkinnon. Väsyneitähän tänään oli molemmat joukkueet. Kyllä me sen verran parempia oltiin, että tuo kaksi pistettä ansaittiin, paketoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki lauantain annin. Juhopekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat