Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Norja jyräsi Tourilla - kolmoisvoitto!

Norjan Therese Johaug kesti ennakkosuosikin paineet Tour de Skin viimeisellä etapilla. Krista Lähteenmäki oli lähellä pilata Norjan kolmoisvoiton.

urheilu
Therese Johaug
Therese JohaugLehtikuva

Therese Johaug otti odotetusti Tour de Skin kokonaiskilpailun voiton. Johaug on tullut tunnetuksi Alpe Cermisin karmaisevan nousun hallitsijana, sillä hän ollut kolme kertaa Tourin viimeisen etapin, 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisan, nopein ja viime vuonna toiseksi nopein.

Johaug otti 24 sekuntia ennen startanneet Norjan Astrid Uhrenholdt Jacobsenin kiinni seitsemän kilometrin jälkeen, nousun jyrkimmässä kohdassa, eikä Jacobsen pysynyt vastaamaan Johaugin vauhtiin. Maalissa eroa kaksikon väliä oli 20,4 sekuntia. Näin Johaugista tuli Tour de Skin historian ensimmäinen norjalaisvoittaja. Heidi Weng täydensi norjalaisjuhlia nousemalla kuudennelta sijalta kolmanneksi.

Anne Kyllönen starttasi etapille kolmantena, puolitoista minuuttia kärjen perään, mutta kärki piti sen verran kovaa, että ero kasvoi nopeasti. Takaatulleet Weng, Krista Lähteenmäki ja Kerttu Niskanen ottivat hänet kiinni Alpe Cermisin nousun alkupuolella.

Weng jätti nousussa suomalaiset, mutta Lähteenmäki heräsi aivan viimeisillä metreillä vielä taistelemaan kolmossijasta. Lähteenmäki pystyi nousemaan Wengin rinnalle, mutta norjalainen oli tällä kertaa kovempi ja ja Lähteenmäki oli jo kolmannen kerran neljäs. Niskanen oli viides ja Kyllönen kuudes.

Aino-Kaisa Saarinen hiihti rauhassa viiden naisen ryhmässä, mutta kaatui neljän kilometrin kohdalla tasaisella ja putosi ryhmästä hetkeksi. Saarinen oli lopputuloksissa yhdeksäs. 17. sijalta lähtenyt Riitta-Liisa Roponen nosti sijoitustaan pykälällä 16:nneksi.

Johaug oli päivän nopein 9 kilometrin matkalla. Lähteenmäki oli suomalaisista nopein ollen etapin 6:s. Niskanen oli päivän kisan 8:s, Saarinen 9:s, Roponen17:s ja Kyllönen 22:s. Päivän kovimpia nousijoita oli Yhdysvaltojen Elizabeth Stephen, joka oli päivän 3. nopein. Hän nousi 14. sijalta 7:nneksi.

Aikaisemmat voittajat

*2013 *
Justyna Kowalczyk POL, Aleksander Legkov RUS

*2012
*
Justyna Kowalczyk POL, Dario Cologna SUI

*2011
*
Justyna Kowalczyk POL, Dario Cologna SUI

*2010
*
Justyna Kowalczyk POL, Lukas Bauer CZE

*2009
*
Virpi Kuitunen FIN, Dario Cologna SUI

*2008
*
Charlotte Kalla SWE, Lukas Bauer CZE

*2007 *
Virpi Kuitunen FIN, Tobias Angerer GER

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat