Punainen vaara vyöryy – miesten Tour-kisakin Norjan juhlaa

Norjan Martin Johnsrud Sundby piti etumatkansa Tour de Skin viimeisellä etapilla. Ville Nousiainen oli parhaana suomalaisena 14:s.

urheilu
Martin Johnsrud Sundby
Martin Johnsrud SundbyLehtikuva

Martin Johnsrud Sundby pääsi starttaamaan 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisaan 49 sekunnin johtoasemassa eikä kukaan lopulta pystynyt uhkaamaan hänen voittoaan. Johnsrud Sundby otti lopulta ylivoimaisen voiton, sillä maalissa eroa kakkoseen oli 36 sekuntia.

Petter Northug starttasi osakilpailuun toisena, mutta kuten edellisinä vuosinakin etappi ei ollut norjalaiselle suosiollinen. Maanmies Chris Jespersen ohitti hänet ennen Alpe Cermisin nousua, eikä Northug pystynyt Jespersenin perässä.

Northug hyytyi nousussa jälleen kerran, ja viidenneltä sijalta noussut Itävallan Johannes Dürr pilasi norjalaisten kolmoisvoiton kolmannella sijallaan. Dürr oli päivän nopein hiihtäjä. Northug joutui tyytymään viime vuoden tavoin neljänteen sijaan.

Vaikka norjalaismiehet eivät naisten tavoin päässeetkään juhlimaan kolmoisvoittoa, oli Norjan panos kuitenkin todella vahva: kymmenen parhaan joukossa oli peräti kuusi norjalaista.

Suomalaismiehistä Ville Nousiainen ja Lari Lehtonen tekivät matkalla yhteistyötä ja taistelivat tiukasti loppuun asti 14. sijasta. Nousiainen kukisti lopulta Lehtosen ja otti 14. sijan. Lehtonen oli 15:s. Sami Jauhojärvellä oli mono syönnillään, sillä hän oli päivän 10. paras, rovaniemeläinen nosti hiihdollaan itsensä 19. sijalle.

Aikaisemmat voittajat

*2013 *
Justyna Kowalczyk POL, Aleksander Legkov RUS

*2012
*
Justyna Kowalczyk POL, Dario Cologna SUI

*2011
*
Justyna Kowalczyk POL, Dario Cologna SUI

*2010
*
Justyna Kowalczyk POL, Lukas Bauer CZE

*2009
*
Virpi Kuitunen FIN, Dario Cologna SUI

*2008
*
Charlotte Kalla SWE, Lukas Bauer CZE

*2007 *
Virpi Kuitunen FIN, Tobias Angerer GER

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat