Suora

  • PUBG Europe League karsintojen finaalit
  • Alppihiihdon MC, Alta Badia
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lähteenmäki taisteli: "Paukut eivät riittäneet kolmanteen sijaan"

Krista Lähteenmäki yritti rikkoa norjalaisrintamaa Tour de Skin viimeisellä etapilla. Lähteenmäki sijoittui jo kolmannen kerran perättäin neljänneksi.

urheilu
Krista Lähteenmäki
Krista LähteenmäkiLehtikuva

Krista Lähteenmäki nosti jälleen kerran sijoitustaan Tour de Skin viimeisellä etapilla, yhdeksän kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa. Viidenneltä sijalta startannut Lähteenmäki nousi loppuvaiheessa taistelemaan jopa kolmannesta sijasta, mutta joutui tunnustamaan Heidi Wengin vahvemmaksi.

- Matkalla mietin, että kolmossija karkaa ihan varmasti. Heidi iski alussa todella kovaa, ja se tuntui kostautuvan itsellänikin. Loppumatkasta aloin taas saavuttaa ja yritin taistella, mutta se ei ihan riittänyt, Lähteenmäki kertasi Yle Urheilun haastattelussa ja sanoi sankan lumisateen vaikeuttaneen ohittamisyrityksiä.

Tästä Tourista jäi ainakin nälkää, kun ei tullut vieläkään sitä pallipaikkaa.

Krista Lähteenmäki

- Lunta tuli niin paljon ja kaikki hiihtivät sitä yhtä baanaa. Lähdin vasemmalta ohittamaan Heidiä, ja sehän olikin ihan ummessa. Eivät sukset enää luistaneet. Paukut eivät riittäneet siihen kolmanteen sijaan.

Lähteenmäen mukaan Tour de Ski otti jälleen kerran koville sekä fyysisesti että henkisesti. Hän myös myönsi, että kolmas nelossija alkaa pikkuhiljaa harmittaa.

- Mutta tästä täytyy taas nauttia, että olin neljäs. Minulla oli kolme hyvää kisaa tällä Tourilla, sillä nämä viimeiset kisat onnistuivat hyvin. Siihen nähden tämä oli todella hyvä tour minulta, hän pohti.

- Minun piti koota ajatuksiani aika paljon ensimmäisten päivien jälkeen, kun ne eivät menneet halutulla tavalla. Ja vielä kun se yksi pertsan kymppi otettiin pois ja vaihdettiin vapaan sprintiksi, mikä nimenomaan minulle on se huonoin matka. Alun vaikeuksista huolimatta pystyin kokoomaan itseni viimeisiin kisoihin.

Lähteenmäki aikoo jäädä nyt Keski-Eurooppaan harjoittelemaan, sillä Suomen lumitilanne on edelleen huono. Hän toivoo olevansa tälläkin hetkellä hyvin aikataulussa Sotshin olympiakisoja ajatellen.

- Tästä Tourista jäi ainakin nälkää, kun ei tullut vieläkään sitä pallipaikkaa. Toivotaan, että se tulee sitten siellä tärkeimmissä kisoissa.

Suosittelemme

Tuoreimmat