Hyppää sisältöön

"Keilailu mukana ensi vuosikymmenen olympialaisissa"

Suomen Keilailuliiton puheenjohtaja Harri Järvinen uskoo, että keilailu nousee kesäolympialaisten lajivalikoimaan tulevalla vuosikymmenellä.

Kuva: Yle

Puheenjohtaja Järvinen selvitti visioitaan Keilailuliiton 75-vuotisjuhlissa.

- Keilailu ei välttämättä ole mukana vielä vuoden 2020 Tokion olympialaisissa, mutta hyvin todennäköisesti jo vuosina 2024 ja 2028. Tavoitteen toteuttamiseksi tarvitsemme kuitenkin lisää medianäkyvyyttä, rahaa, yhteistyökumppaneita ja katsojia, Järvinen totesi SKL:n 75-vuotisjuhlassa sunnuntaina Helsingissä.

Hänen mielestään Suomen intressissä on edistää keilailun olympiatavoitetta.

- Suomen saalis olympiamitaleista olisi huomattavasti muhkeampi, jos keilailu olisi olympialaji. Pelkkä vilkaisu lajimme MM-mitalitaulukkoon todistaa tämän. Suomi on taulukon kolmas USA:n ja Ruotsin jälkeen. Kun keilailu oli näytöslajina vuoden 1988 olympialaisissa Soulissa, Suomi otti kuudesta jaossa olleesta mitalista kaksi.

- Monet perinteiset menestyslajimme ovat olleet pitkään alavireessä eikä toivottuja mitaleja ole tullut. Kun olympialaisissa osa lajeista on koko ajan rotaatiossa, olisi keilailun aika ottaa oma paikkansa olympialajien joukossa, Järvinen linjasi.

Maailman 112 keilailumaata ei pystynyt vakuuttamaan olympialiikkeen päättäjiä vuoden 2020 kesäolympialaisten esikarsinnoissa, joissa keilailun ohella tanssiurheilu, lainelautailu ja verkkopallo (netball) putosivat jo esikarsintavaiheessa.