Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Raksilassa outoja osumia - "Minä en ikinä veisi joukkuettani koppiin kesken pelin"

Maalivahti Ryan Zapolski oli Lukon tuki ja turva, kun raumalaisjoukkue venyi vierasvoittoon Oulussa.

urheilu
Lauri Marjamäki Oulun Kärpät
Tomi Hänninen

Oulussa Kärpät ja Lukko tekivät maaleja kahdessa ensimmäisessä erässä vuorotahtiin. Kolmesti Kärpät pääsi johtoon. Yhtä monta kertaa vieraat tulivat tasoihin.

Kaksi kolmesta isäntien maaleista meni sisään maalivahti Ryan Zapolskin suojusten välistä. Toki Lukon maalineduspelaamisessakin oli parannettavaa.

Lukon tasoitusmaaleista 2-2 syntyi alivoimalla maalivahti Jussi Rynnäksen lahjana. Isäntien pelatessa ylivoimalla Rynnäksen mailapeli epäonnistui täysin ja Steven Zalewski sai siirtää kiekon kenenkään häiritsemättä tyhjään maaliin.

3-3 tasoitus syntyi kotiylivoiman jälkeen. Jäähyltä päässyt Erik Riska avasi maalitilinsä terävällä laukauksella saatuaan hyvän syötön Ville Vahalahdelta.

Kolmannessa hyvää torjuntapeliä

Molemmat maalivahdit esittivät kolmannessa erässä luotettavaa torjuntapeliä. Etenkin Lukon Zapolski oli hurjassa helteessä selviten ilman takaiskuja.Jatkoajalla Jussi Rynnäs torjui kahteen kertaan upeasti estäen vieraiden voittomaalin siinä vaiheessa.

Ennen voittomaalikisaa lähes koko vierasjoukkue poistui pukuhuoneeseen kiireisten matka-aikataulujen vuoksi. Se ihmetytti myös Lauri Marjamäkeä:

- En minä kyllä ikinä joukkuettani kesken pelin koppiin veisi. Joskus me ehditään viimeiseen Oulun koneeseen, joskus ei, ihmetteli Marjamäki.

Voittomaalikisassa Rynnäs jäi kerran kakkoseksi. Ville Vahalahti onnistui harhauttamaan ja nostamaan yli Rynnäksen. Se takasi Lukolle kauden ensimmäisen voiton Kärpistä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki piti iltaa ihmeellisten asioiden iltana:

- Ihmeellisiä tapahtumia koko ilta täynnä. Toka erä me jauhettiin, mutta ei saatu kuin yksi maali. Tällä hetkellä pelataan ihan OK, mutta se ei vaan tässä sarjassa riitä.

- Tappamisen meininki puuttuu. Arki on koittanut. Nyt tarvitaan vähän rotaatiota.Aaltosen poisjääntikin sekotti ketjujen peliä. Aaltosella on loukkaantuminen, enempää en saa kertoa.

- Hyviä asioita olivat kaksi ylivoimamaalia ja varsinaisen peliajan lopun alivoimataistelu, jolla taattiin, ettei nollille jääty, summasi Marjamäki erikoisen illan.

Lukon joukkue poistui kiireesti halllilta. Tiedotustilaisuuteen ei ehtinyt kukaan.

Pelin alussa oli myös juhlahetki. Nuorten MM-kisojen kultapojat Ville Leskinen, Saku Mäenalanen ja Ville Pokka kukitettiin kotijoukkueen toimesta.

Illan peli oli 300. liigapeli Kärppien olympialaisiin valitulle Juhamatti Aaltoselle, hänkin kukitettiin. Aaltonen pelasi avauserän jälkeen vain yhden vaihdon toisen erän lopulla.

Pekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat