Hyppää sisältöön

Jokerit ei innostanut porilaiskatsojia - Hagman ratkaisi

Ässät jatkoi voitokasta menoaan SM-liigassa, mutta Jokeri-voitto sisälsi paljon vaiherikkaita tapahtumia Isomäessä.

Kuva: Tomi Hänninen

Yllätys, yllätys! Porissakin muistettiin kolmea nuorten maailmanmestaria ennen  "pelikorttimatsia". Jopa vielä kaikki porilaisia! Trio oli kuitenkin kaukalon ulkopuolinen joukko: päävalmentaja Karri Kivi, fysioterapeutti Hero Mali ja joukkueenjohtaja Reijo Westerholm.

Avauserä mentiin vähän riipin raapin. Ei maaleja, mutta Ässät oli hallitsevampi.Toisessa erässä hanat aukesivat oikein kunnolla. Ensin oli Ässien vuoro tehdä peräjälkeen kolme.

Se laittoi Jokerit vaihtamaan verkolle Miika Wiikmanin tilalle Leland Irvingin.Kurssi muuttui ja reilussa kuudessa minuutissa peli oli tasan 3-3 .Päätöserän avasi Jokerien nelosen laituri Markus Hännikäinen. Kundin tuikkari reilusta metristä kaikkien aikojen ensimmäisen Liigamaalinsa.

- Hienoa, että teki maalinsa. On aiemmin pelannut vähäisiä minuutteja, mutta tänä vuonna on saanut isompaa rollia. On osoittanut kovaa luonnetta, kehaisi Jokeri-luotsi Tomek Valtonen jo kolmatta kauttaan narripaidoissa viiltettävää seuran omaa kasvattia.

- Peli oli kaikin puolin aika vaiherikas. Pari ensimmäistä tuli meille henkilökohtaisista virheistä. Hyvin tultiin kuitenkin takaa. Ihan tyytyväinen olen suureen osaan esityksestämme, jatkoi Valtonen.

Edellisillan SaiPa-tappio noteerattiin sillä tyytymättömyydellä, että muutama uusi pelimanni  tuli Poriin mukaan. Ottelun avausosuman teki Ässille Niklas Hagman. Sama äijä tykitti myös voittomaalikisan ainokaisen ja  päätti ottelun Ässien 5-4 -voittoon. VL-kilpailuun Jokerit palautti veskalle Wiikmanin. 

Mutta miksi kolmen maalin etumatka sössittiin?  - Ehkä siinä tuli hyvän alun jälkeen liian kylläinen olo puseroon, kuittasi Hagman lyhyesti.

Valmentaja Pekka Virta oli samoilla linjoilla.

- Monenmoista oli. Paljon hyvää ja sellaisia asioita, joita ei saisi tapahtua. Hyökkäyspää toimi kuitenkin hyvin. Mutta sitten jäähyputki päälle ja show oli valmis. Täytyisi pystyä parempaan johtoasemassa pelaamiseen, Virta vuodatti.

- Yksi peli vasta hävitty joulun jälkeen. Kyllä yksin läpi tilanteessa olisi pitänyt tulla kiinnipitämisestä rangaistus, analysoi Virta.

Mies tarkoitti tapauksella Dragan Umicevicin läpiajon epäonnistunutta päättymistä kolmannessa erässä. Aika erikoista oli myös se, ettei Jokerit sytyttänyt porilaista yleisöä. Porukalla kaksi puhdasta voittoa alla ja vain 3680 katsojaa!

Tuomas Pihlman ei ollut enää Ässien kuvioissa mukana, vaan oli kerännyt kamppeensa ja muuttanut kotikaupunkiinsa Jyväskylään.

Jouko Färd, Pori