1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Sandellilla selkävaivoja Adelbodenin kisan alla

Marcus Sandellin selkä on reistaillut alkukaudesta lähtien. Sandell osallistuu kuitenkin Adelbodenin suurpujotteluun.

Kuva: EPA / Antonio Bat
Alppihiihdon miesten maailmancupin suurpujottelu- ja pujottelukilpailut 

jatkuvat tänä viikonloppuna Sveitsin Adelbodenissa. Keski-Euroopan lämpimät olosuhteet ovat laittaneet kilpailunjärjestäjät koville ja kisarinnekin on täysin suljettu lauantain radankatseluun saakka.

Suomalaislaskijoista viikonloppuna kilpailuissa ovat mukana suurpujottelussa Marcus Sandell, Victor Malmström ja Samu Torsti. Sunnuntain pujottelussa pisteitä tavoittelevat Santeri Paloniemi ja Joonas Räsänen.

Sandellin valmistautuminen ei ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Sandellin selkä on reistaillut jo alkukaudesta lähtien ja viime aikoina tehdyissä tutkimuksissa kipujen syyksi on paljastunut välilevytyrä, alimman lannenikaman ja ristiluun välissä.

- Se jäykistää ja estää ylävartalon täysipainoisen käytön. Käännöksen aikana paineet ovat isoja ja selkä ei kestä sitä ihan täysin, Sandell kertoi tyrän vaikutuksesta laskemiseen.

- Toistoja olen joutunut vähentämään harjoituksissa. Kisassa se ei vaikuta kuin paikoittain, kun adrenaliinitasot ovat korkealla, mutta jäykkyyttä se on tuonut laskemiseen, Sandell jatkoi.

Selkä kipeytyy erityisesti, kun laskuja tulee enemmän. Tässä vaiheessa sitä ei aleta operoimaan, vaan urheilijan ohjelmassa on aktiivista kuntoutusta ja terapiaa, jotta laskeminen ja harjoittelu on mahdollista.