1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandylegenda palaa maajoukkueeseen

Mika Kohonen ja Rickie Hyvärinen vahvistavat salibandymaajoukkuetta MM-karsinnoissa.

Mika Kohonen (Arkistokuva) Kuva: Yle

Mika Kohonen ja Rickie Hyvärinen tekevät paluun Suomen salibandymaajoukkueeseen tammikuun lopussa Puolassa pelattavissa MM-karsintaotteluissa. Kaksinkertaiset maailmanmestarit ovat kovan luokan vahvistuksia Petri Kettusen valmentamalle maajoukkueelle.

Maailman parhaaksi salibandyn pelaajaksi viidesti valitun Mika Kohosen nimen löytyminen Suomen kokoonpanosta yllätti monet. Hän kun oli jo vetäytynyt maajoukkuepeleistä vuoden 2012 MM-kisojen jälkeen. 

– Omassa mielessäni ja sydämessäni en ole koskaan lopettanut maajoukkuepelejä. Olen aina ajatellut, että maajoukkueen johto päättää olenko mukana vai en. Kaksi vuotta sitten kroppa vain oli sellaisessa kunnossa, etten voinut kuvitella jatkavani. Lääkärin ennuste neljä vuotta sitten oli, että pystyn pelaamaan yhden, korkeintaan kaksi vuotta, Kohonen sanoo.

Kohonen ei ole vielä täydessä pelikunnossa viime keväänä tehdyn polvileikkauksen jälkeen, mutta on päässyt jo hyvään vauhtiin Ruotsin Superliigassa, jossa hän edustaa sarjassa toisena olevaa Storvreta IBK:ta. 10 ottelussa on syntynyt yhteensä yhdeksän tehopistettä (4+5=9).

– Kuntoutus mennyt paremmin kuin mitä kukaan olisi osannut odottaa. Kipuja on vähemmän kuin vuosiin. Matkaa normaaliin tasoon on vielä, mutta tavoite on olla kisojen aikaan niin hyvässä kunnossa, että voin olla joukkueessa, Kohonen sanoo.

Suomalaiselle salibandy-yleisölle vuoden 2010 MM-kisoissa tutuksi tullut tehokas hyökkääjä Rickie Hyvärinen on niin ikään ollut pitkään sivussa maajoukkuepelistä siviilikiireiden vuoksi.

– Nyt minulla on enemmän aikaa. Olen lisäksi päässyt eroon pitkään vaivanneesta nivusvammasta ja pystyn siksi harjoittelemaan täysillä, Hyvärinen kertoo.

Suomen salibandymaajoukkueen tavoite on voittaa maailmanmestaruus.

– Ruotsi on rakentanut uutta juttua vuoden 2010 kisojen jälkeen ja heillä on todella kova joukkue. Lähdemme silti ilman muuta tavoittelemaan maailmanmestaruutta. Olisi hienoa voittaa se Ruotsin kotikisoissa, Hyvärinen sanoo

Suomen maajoukkue pelaa MM-karsintaturnauksen Puolassa 29.1-2.2. MM-lopputurnaus pelataan Ruotsin Göteborgissa 5.-14.12.