Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu

Pelaaja kieltäytyi suhteesta - valmentaja jätti kokoonpanon ulkopuolelle

Jalkapallon EM-kisoissa hopeaa Norjan kanssa saavuttanut Lisa-Marie Woods on paljastanut blogissaan, että hänen joukkuetoveriaan on syrjitty, koska tämä ei suostunut seksisuhteeseen valmentajansa kanssa.

urheilu
Jalkapallo.
EPA

29-vuotias Norjan maajoukkuepelaaja Lisa-Marie Woods kertoo blogissaan, että eräs huippuvalmentaja on ahdistellut seksuaalisesti hänen nimettömänä pysyttelevää seuratoveria. Asiasta kertoo ruotsalainen fotbolssakanalen.se –sivusto.

Valmentaja ahdisteli pelaajaa sitkeästi usean kuukauden ajan.

- Valmentaja lähenteli pelaajaa hyvin epäsopivalla tavalla koettaen suostutella häntä seksisuhteeseen. Ystäväni ei suostunut ja ilmaisi tämän selkeästi. Siitä huolimatta valmentaja jatkoi yrityksiään ja yritti ylipuhua häntä. Valmentaja lähetti ehdottelevia tekstiviestejä ja sähköposteja kaikkina vuorokaudenaikoina, Woods kirjoittaa blogissaan.

Kun pelaaja katkaisi yhteydenpidon kokonaan ja teki selväksi, ettei aikonut enää pitää sitä yllä, seuraukset olivat ikävät. Pelaaja sai vähenemässä määrin peliaikaa ja lopulta valmentaja savusti hänet kokonaan ulos kokoonpanosta, vaikka hän oli ollut avauskokoonpanon pelaaja.

- Kyseessä on pelaaja, joka on pelannut useita maaotteluita ja edustanut Norjaa arvokisoissa, Woods kirjoittaa.

Pelaaja aikoi tehdä poliisille ilmoituksen, mutta päätti pysyä hiljaa, jotta joukkueen menestysmahdollisuudet eivät kokisi kolausta. Sen sijaan pelaaja kääntyi terapeutin puoleen.

- Kauden jälkeen hän keräsi rohkeutta ja meni seurajohdon puheille. Ja mitä seura teki sitten? Ei mitään. Valmentaja jatkaa edelleen tehtävissään, Woods kirjoittaa.

Woods kertoo blogissaan, että valmentajalla on ollut seksisuhteita useiden pelaajien kanssa, joista nuorin on 16-vuotias.

Tapauksen tultua julki Norjan jalkapalloliiton naisjohtaja Heidi Störe on kertonut, että asiasta aloitetaan perinpohjainen tutkinta.

Lähteet: fotbollskanalen.se

Suosittelemme

Tuoreimmat