1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Selkävaivainen Sandell 15:ntenä – sivullinen aiheutti vaaratilanteen

Marcus Sandell taistelee sijoituksesta 10 parhaan joukkoon Adelbodenin suurpujottelussa. Sivullinen aiheutti vaaratilanteen laskemalla radalle kesken norjalaisen Henrik Kristoffersenin laskun.

Marcus Sandell Kuva: AFP / Lehtikuva

Marcus Sandell laski Adelbodenin suurpujottelun maailmancupin kisan ensimmäisellä kierroksella 15:nneksi. Sandellin valmistautuminen kisaan ei sujunut suunnitelmien mukaan, sillä hän on kärsinyt välilevytyrän aiheuttamista selkäkivuista.

Selkävaivoista huolimatta Sandell taistelee tiukasti sijoituksesta 10 parhaan joukkoon, sillä hän on tästä vain 0,32 sekunnin päässä. Kisaan johtavaan Ranskan Thomas Fanaraan eroa on 2,49 sekuntia. Ranskalaisilla on kaksoisjohto, sillä Alexis Pinturault on toisena. Yhdysvaltalainen Ted Ligety on kolmantena.

Muista suomalaisista Victor Malmström laski ulos radalta loppujyrkällä. Myös Samu Torsti keskeytti laskunsa.

Kierroksella nähtiin vaaratilanne, kun sivullinen laskija liukui radalle juuri, kun Norjan Henrik Kristoffersen laski samaan kohtaan. Törmäys oli lähellä, mutta tältä vältyttiin. Toiselle kierrokselle laskemassa ollut Kristoffersen keskeytti laskunsa, mutta hän sai uusintalaskun ja on tällä hetkellä 21. sijalla.