Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

KalPalta jymypaukku - Tuokkola heitti voltin

Perjantain tappiosta ei ollut tietoakaan, kun vajaamiehinen KalPa veti haalarit päälle ja kellisti sarjajohtaja Kärpät Niiralan montussa voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2.

urheilu
pekka tuokkola
Tomi Hänninen

Kilpipaitojen päävalmentaja Jari Laukkanen jakoi auliisti kiitosta joukkueensa ilmeelle.

- Pitää nostaa joukkueelle hattua. Oltiin yöllä kahden aikaan täällä. Kärpät vastassa suht'koht levänneenä, sanoi Laukkanen.

Joukkueen valmistasesta otteluun meni kiitos konkariosastolle.

- Erikoiskiitos Jukka Voutilaiselle ja Sami Kapaselle. He tekivät loistavan työn siihen mitä henkistä latausta joukkue tarvitsi. Kun tuli selväksi, ettemme saa tänään täyttä rosteria kasaan, ottivat kyseiset herrat entistä enemmän roolia ja sen myötä ansaittu voitto voittomaalikilpailussa, suitsutti Laukkanen. KalPa ei saanut jalkeille täyttä neljää kentällistä kun sairastupa paisui jälleen Tappara-ottelun jälkeen. Joonas Riekkinen palasi kokoonpanoon, mutta Ossi Saarinen sai ylävartalovamman ja Saku Kinnuselle iski kuume.

Ennestään kuopiolaisten runkomiehistöstä ovat loukkaantumisien takia poissa Artturi Lehkonen, Marko Kauppinen, Antti Halonen ja Heikki Liedes. Eppu Rissasen ja Luke Pitherin kausi on ohi. "Ollaan vähän hitaalla" Kun vastaan kotiluolaan asettui sarjajohtaja Kärpät, asetelma näytti selvältä, mutta KalPan urhea taistelu tuotti tulosta. Kärppä-luotsi Lauri Marjamäen ei auttanut kuin onnitella Niiralan montun isäntiä.

  • Onnittelut KalPalle voitosta. Pieni päättäväisyys meidän pelaamisesta puuttuu maalin teossa. Meillä on kaksi vastaan yksi ja kolme vastaan yksi ja emme saa edes laukausta aikaiseksi. Ammutaan tolkuton määrä kiekkoja vähän ohi maalin. Sitä kautta meidän pelaamisessa on pieni viive koko ajan, ollaan vähän hitaalla tuolla korvien välissä, näki Marjamäki.

Joukkueen valmistautuminen pelii meni Marjamäen mukaan hyvin. - Meiltä hyvä peliintulo ja hyvä ensimmäinen erä. Ylivoimia ei pystytty hyödyntämään, vaikka oli meiltä taas parempaa peliä.

  • Kakkoserässä ollaan oltu yleensä vahvoja, mutta kiekollinen peli pelattiin vähän tyhmästi. Maalintekopaikat oli meidän mukaan tasan kolme-kolme molemmille.

- Kolmannessa erässä KalPa pelasi viisaasti, emmekä päässeet kääntämään peliä kun joudumme koko ajan viidellä viittä vastaan hyökkäämään, tuskaili Marjamäki. Vain Voutilainen onnistui "rankkikisassa" Vauhdikkaat kolme erää päättyivät tasatulokseen 2-2, sen jälkeen nähtiin molemmilta todella varovainen jatkoaika, joka ei tuonut ratkaisua.

Voittomaalikilpailussa KalPa-kapteeni Jukka Voutilaisen rohkea päätös liruttaa kiekko Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen jalkojen välistä sisään toi ainokaisen maalin voittomaalikilpailussa ja otteluvoiton KalPalle.

Kun KalPa-vahti Pekka Tuokkola otti kiinni ratkaisupaikkaan joutuneen Mika Pyörälän vedon, alkoi kuopiolaisten maalilla todellinen show.

Tuokkola hyppi ja tuuletti oikein urakalla ja kiskaisi jäällä päätteeksi lähes täyden voltin maalivahdin varusteet päällään. Kari Salmela, Kuopio

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat