Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Prevc voitti Kulmissa – Kasai ylitti kahdensadan metrin rajan

Slovenian Peter Prevc voitti Kulmin lentomäen osakilpailun Itävallassa. Kärkikolmikko oli sama kuin eilisessä kilpailussa.

urheilu
Noriaki Kasai
Noriaki Kasai liiteli yli 200 metriä Kulmissa.EPA

Slovenian Petr Prevc nappasi kauden ensimmäisen voittonsa mäkihypyn maailmancupissa. Slovenialaisen hypyt kantoivat 186 ja 198 metriä. Fanaattisen kotiyleisön edessä hypännyt Itävallan Gregor Schlierenzauer oli kilpailun toinen.

Japanin Noriaki Kasai voitti eilen historian vanhimpana hyppääjänä maailmancupin osakilpailun. Tänään konkari oli kolmas leiskautettuaan toisella kierroksella kilpailun pisimmän hypyn, joka kantoi 201 metriä.

Avaushypyn jälkeen johtanut Simon Ammann joutui tyytymään neljänteen sijaan. Kisa oli todella tasainen, sillä neljän kärki mahtui 3,5 pisteen sisään.

Jarkko Määttän avauskierroksen hyppy ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja ainoana suomalaisena kisaan lähtenyt hyppääjä karsiutui. 19-vuotaan nuorukaisen hyppy kantoi 162 metriä ja tuloksena 35:s sija.

- Vähän oli sellaista hankalampaa hyppäämistä, kun esimerkiksi mäkiviikolla. Sain vähän parannettua eilisestä. Ekan kierroksen hyppy oli ihan ok, mutta vähän intoilin liikaa kummulla ja siinä menetti niitä metrejä sitten liikaa.

Päävalmentaja Pekka Niemelä siirti katseensa jo seuraaviin kisoihin.

  • Alavireinen päivä oli tänään. Suunniteltuja asioita urheilijat eivät pystyneet ulosmittaamaan. Näin ollen tulokset jäivät tänään laihaksi. Illalla jatketaan analysoinnin jälkeen eteenpäin. Ensi viikolla taas kierrätetään joukkuetta, että mahdollisimman moni urheilija pääsee kokeilemaan ja antamaan omia näyttöjä isompia kisoja ajatellen.

Puolan maailmancupin kisoissa ensi torstaina kisaavat Anssi Koivuranta, Olli Muotka, Lauri Asikainen ja Ville Larinto.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat