Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Pahasti loukkaantuneen Morgensternin olympiamatka edelleen mahdollinen

Itävallan mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Alexander Pointner kertoi, että pahasti loukkaantuneen Thomas Morgensternin tilannetta seurataan viimeiseen saakka Sotshin olympialaisia ajatellen.

urheilu
Itävallan mäkihyppyjoukkueen valmennusjohto reagoi Thomas Morgensternin kaatumiseen.
Itävallan valmennusjohdon ilmeet kertovat kaiken. Thomas Morgenstern on juuri kaatunut harjoitushyppynsä rajun näköisesti.EPA / Jürgen Feichter

Mäkihyppääjä Thomas Morgenstern kaatui rajusti perjantaina Kulmin lentomäen harjoituksissa. Sotshin olympialaisten suurten suosikkien joukkoon kuuluva itävaltalainen sai vakavia vammoja päähänsä ja keuhkoihinsa.

Kaikeksi onneksi Morgenstern on toipunut vammoistaan hyvin. Lääkäreiden mukaan jopa hänen osallistumisensa helmikuussa käytäviin olympialaisiin on vielä mahdollista.

- Morgensternin toipumisprosessi on toistaiseksi sujunut hyvin. Verenvuoto on loppunut ja ruhjeet ovat parantumassa. Olemassa oli riski aivojen turvotuksesta, mutta sitä ei ole ilmennyt, Morgensterniä hoitavan salzburgilaissairaalaan johtaja Josef Obrist kertoi.

Itävallan joukkueen lääkäri Jürgen Bartofer kertoi, että Morgenstern tarvitsee ainakin kaksi viikkoa kuntoutuakseen jälleen hyppykuntoon.

- Tuon ajanjakson aikana Thomas ei takuulla hyppää. Sen jälkeen katsomme, mikä on mahdollisuuksien rajoissa, Bartofer sanoi.

Itävallan joukkueen päävalmentaja Alexander Pointner kertoi, että Sotshin ovea pidetään Morgensterniä varten raollaan niin pitkään kuin mahdollista.

- Toivon, että hänen osallistumisensa Sotshiin on mahdollista ja jätän oven avoimeksi hänelle. Morgenstern ansaitsee sen sataprosenttisesti. Toipumisen kannalta on tärkeää, ettei hänen tarvitse ajatella olympialaisia juuri nyt.

Pointnerin mukaan hyppääjä ei itse muista kaatumistaan, mutta on katsonut videokuvaa tapahtumasta.

- Se on osa toipumisprosessia. Hän ei saa vain sivuuttaa tapahtunutta.

Morgenstern itse kiitti maanantaina tukeaan osoittaneita Facebook-sivullaan.

- Olen todella kiitollinen toipumisestani. Olen sanaton kaikista tuen osoituksista ja ne antavat minulle voimaa, Morgenstern kirjoitti.

Suosittelemme

Tuoreimmat