1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huippusuunnistaja muisteli juhlahumussa vaikeaa vuottaan: ''Todella rankka''

Nyt Minna Kauppi on saanut elämänsä tasapainoon, ja harjoittelu maistuu entistä paremmalta.

Kuva: Tomi Hänninen

Suunnistaja Minna Kaupin uran vaikein kausi osui viime kauteen, johon satsaukset olivat kovat. MM-kotikisat päättyivät kuitenkin rajuun pettymykseen.

- Vuosi oli minulle suoraan sanoen todella rankka. Silloin oli kaikkea laidasta laitaan elämässä, muutakin kuin urheilussa. Vaikka kuinka haluisi yrittää harjoitella suorituspainotteisesti. Jos elämässä ei ole ihan kaikki kunnossa ja tasapainossa niin se on haastavaa.

- Toki kotikisoihin saatoin yrittää vähän liikaa. Treenasin enemmän kuin koskaan. Itse asiassa aika paljon enemmän kuin koskaan. Kauppi muistelee vaikeaa vuottaan.

Nyt Kauppi on saanut elämänsä tasapainoon, ja harjoittelu maistuu entistä paremmalta.

- Kyllä tässä pieni revanssin paikka on. Lähdetään hakemaan sitä tavallista Minnaa, joka ottaa niitä mitaleja. Satsaus on kesän Italian MM-kisoihin.

Vaikeasta vuodesta selviytyminen antoi Kaupille kuitenkin paljon. Menestynyt urheilija huomasi entistä paremmin, kuinka tärkeää henkinen vahvuus on urheilijalle.

- Kyllä meidän lajissa mentaalinen vahvuus on tosi tärkeä. Kyllä huipulla kaikki osaavat suunnistaa. Kuka osaa tehdä sen huippusuorituksen silloin, kun pitää niin se on se ratkaisevaa.  Silloin se mentaalinen puoli oikeasti ratkaisee, Kauppi muistuttaa.