Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Kumpareet
  • Kumpareet
  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Pitkämäen valinta muistuttaa netin fanipoikien toimintaa

Urheilutoimittajat ilmeisesti edelleen nukkuvat Jonni Myyrän tai Tapio Rautavaaran kuva tyynyn alla, kirjoittaa Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.

urheilu
Tunnelmia Urheilugaalasta
Tomi Hänninen

Vuoden urheilijan titteliin ei ole perinteisesti riittänyt Stanley Cupin sormus, Mestarien liigan voitto tai välttämättä edes MM-kulta.

Dinosaurusten aikaan kiekkouraansa tehnyt Esa Tikkanen myhäili ennen Urheilugaalaa, että nyt ollaan 2000-luvulla ja urheilu on mennyt eteenpäin. Urheilutoimittajat ilmeisesti kuitenkin edelleen nukkuvat Jonni Myyrän tai Tapio Rautavaaran kuva tyynyn alla.

Muita johtopäätöksiä Vuoden urheilijan valinnasta ei voi vetää.

Tero Pitkämäen kausi oli hieno. Kerran jo melkein uransa päättänyt urheilija tavoitti motivaation ja lopulta onnistui taistelemaan tiensä Moskovaan vammoista huolimatta. Keihäs lensi lopulta kymmenen sentin päähän MM-kullasta.

Kulunut urheiluvuosi oli suomalaisittain melko vaisu. Silti menestyjiä riitti.

Matti Mattsson yllätti kaikki ja nousi MM-pronssille 200 metrin rintauinnissa. Lumilautailija Roope Tonteri voitti Stonehamissa big airin ja slopestylen maailmanmestaruuden. Mårten Boström pani Hiukan pesäpallostadionin tutisemaan MM-suunnituksellaan. Koripallomaajoukkue ylitti itsensä moninkertaisesti rökittämällä lajinsa jättiläisiä Sloveniassa.

Silti muutama sata urheilutoimittajaa päätti, että keskinkertaisen keihäskisan hopea oli ykkössaavutus. Loput eli noin tuhat jäsentä olivat hiljaa.

Ylen lukijaäänestyksessä Vuoden urheilija oli Niklas Moisander, Helsingin Sanomien äänestyksessä Petteri Koponen. Joku urheilutoimittaja sanoisi, että tulokset olivat netin lajikeskustelupalstojen masinoimia.

Liiton viralliseen äänestykseen voi suhtautua samalla vakavuudella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat