Suora

 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
 • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
 • Urheiluruutu
 • Pakettipommi
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
 • Urheiluruutu

Liigakärjen asennetesti onnistui - Kärpillä yllättävä maalintekijä

Turun Palloseuran taistelu ei riittänyt tällä kertaa Raksilassa. Kärpät oli vahvempi joka osa-alueella.

urheilu
Ari vallin
Tomi Hänninen

Kärpät lähti määrätietoisesti parantamaan peliään viimeaikaisten kangertelujen jälkeen. Tiiviin puolustuspelin ohella hyökkäyspäässä lauottiin hanakasti ja pyrittiin maalille.Avausvitosella syntyi jo monta maalipaikkaa. Ajassa 5,26 Joonas Donskoi oli ekana Atte Ohtamaan laukauksen irtokiekossa siirtäen kotijoukkueen johtoon.

 • Siinä oltiin eka kertaa irtokiekossa ja heti maali. Ketjun peli toimi nykykokoonpanossakin hyvin. Paikkoja oli paljon, tehoja jäätiin vielä kaipaamaan lisää, totesi avausmaalin tekijä Donskoi.
TPS:n piti avauserässä pelissä eleettömän varmasti torjunut Fredrik Norrena. Erityisesti patjatorjunnat estivät isäntien lisämaalit. Peli olisi voinut ratketa avauserässä. Tehoja jäi siis Kärpiltä puuttumaan. Toisessa erässä pelin taso laski selkeästi. Vasta viimeisellä vitosella TPS:n päädyssä nähtiin solkenaan tilanteita, joissa kiekko kuitenkin sujahteli joko ohi tai yli maalin.Erän lopussa Jussi Rynnäs teki tärkeän hanskatorjunnan, kun Camilo Miettinen pääsi laukomaan herkkupaikasta. Kolmannessa erässä kohosi esille sitten kokenut ratkaisja. Ari Vallin sai mainion syötön Donskoilta vieraspuolustuksen keskelle. Vallin oli oppinut, ettei Norrenalle kannata laukoa alas. Niin "Swäng " vetäisi ranteella komeasti oikeaan yläkulmaan ajassa 44,33.
 • Kiva, että meni sisään. Tuuletus oli spontaani. Kauden maalit on tehty, joten puolustetaan taas aseuraavassa pelissä, muikisteli Vallin. Vallinin maali rentoutti Kärppien peliä ja loppu hoitui helposti.
3-0 loppulukemat viimeisteli tyhjiin Jari Viuhkola tasan minuutti ennen loppua. "Kun aikansa hosuu, niin joskus osuu" Kärppien päävalmentajasta Lauri Marjamäestä huokui pelin jälkeen vapautuneisuus. Hän oli tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen:
 • Tämä oli meiltä jämäkkä peli. Juuri sitä mitä tarvittiin. Kahden erän jälkeen huippupaikkoja hirveästi ja tilanne vain 1-0.

- Tarvittiin siis kärsivällisyyttä ja sitä meiltä löytyi. Koko joukkue oli tänään voiton arvoinen. Nyt pitää otteluruuhkassa keskittyä tuplaviikonloppuun Jokereiden kanssa. Saadaan kaksi huippupeliä. Lopuksi Marjamäki huulitteli yllättävän ratkaisjan Ari Vallinin maalintekotaidolla. - Kun aikansa hosuu, niin joskus osuu, tiivisti Marjamäki hymyssä suin. TPS:n Kai Suikkanen tunnusti Kärppien hallinnan. - Kärpäthän tätä vei. Puolustettiin kaksi erää hyvin ja taisteltiin. Ei se kuitenkaan riittänyt. Kärpät ansaitsi potin, tiivisti Suikkanen. Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat