1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Minskin kaksoistornit eivät sortuneet

Vierasjoukkueen 210-senttiset Keith Benson ja Vincent Hunter olivat liian isoja miehiä KTP:lle.

KTP-Basket (arkistokuva). Kuva: Niklas Joki

Ainoana suomalaisjoukkueena Euro-taivaltaan 16 parhaan joukossa jatkava KTP sai koripallon EuroChallengen jatkopeleissä avausottelussaan vastaansa kotihalliinsa valkovenäläisen Tsomkin Minskistä.

Isokokoinen Minsk on kokenut EuroChallenge-joukkue, joka on voittanut viitenä kautena peräkkäin maansa mestaruuden ja napsinut ohessa myös saman määrän cup-kannuja.

Pelituntumaa Euro-otteluiden lisäksi joukkueelle on tullut kovatasoisesta Itä-Euroopan VTB-liigasta, missä Tsmoki Minsk pelaa neljättä kauttaan.

Avauspuolikkaalla KTP piti kamppailun tasaisena uhrautuvan puolustuspelinsä voimin. Tauolle mentiin vieraiden 38-41-komennossa, kun Minskin tähtipelaaja Keith Benson punnersi korin alta 210-senttisellä varrellaan 13 pistettä, vaikka olikin ajoittain todellisessa puristuksessa.

Isännillä ei hyvän alun jälkeen ollut enää juurikaan asiaa Tsmokin korin alle. Viiden minuutin jälkeinen kuuden pisteen johto lipesi ennen taukoa käsistä, kun useasti kolmen pisteen rajan takaa heittopaikkaan pelattu Jukka Matinen sai viidestä yrityksestään vain yhden sisään.

Tauon jälkeen repesi

Seitsemän yli kaksimetrisen pelaajan voimin Kotkaan saapunut Tsmoki tuli terävänä kolmannelle neljännekselle ja vei siitä ensimmäiset viisi minuuttia lukemin 19-5. Tämän jälkeen taistelu voitosta oli ohi.

Tsmoki oli yksinkertaisesti KTP:lle liian hyvä joukkue. Kotkalaiset joutuivat tulemaan toimeen ilman loukkaantuneita Sefton Barnettia ja Ryan Mc Dadea. Tsmoki vei levypallot ottelussa lukemin 45-27. Silti KTP taipui kotiyleisönsä edessä yllättävän helposti.

Lopulta minskiläiset leipoivat tauluun voittolukemat 100-64.

Minskin kaksoistornit iskivät

Koko EuroChallenge liigan blokkiykkönen Keith Benson oli kentän korikuningas 24 pisteellään. Mies pisti pelitilanneheittonsa pussiin 69,2-prosentilla. Lisäksi hän heitti kaikki kuusi vapaaheittoaan pohjaan.

Joukkueen toinen 210-senttinen torni Vincent Hunter pelasi FoKoPossa kaudella 2008-09. Nyt hänkin pääsi vauhtiin toisella jaksolla heittäen 15 pistettä.

Serbilalaisbulgarialainen pelintekijä Branko Mircovic oli tässä ottelussa normaalia pienemmässä roolissa, mutta kolmas jenkki Parish Petty nousi kovaan rooliin joukkueen pelintekijänä. Lisäksi Perry myöskin pysäytti KTP:lle elintärkeän Sharaud Curryn.

Isäntien kymmenen pisteen Michael Pounds ihmetteli oman joukkueensa otteen katoamista.

- Emme pelanneet tarpeeksi kovalla asenteella. Toisella jaksolla pelimme loppui anteeksiantamattomasti kotiyleisön edessä. Emme liikkuneet, emme liikuttaneet palloa, emmekä auttaneet kaveria puolustuspäässä.

Myös valmentaja Sami Toiviainen harmitteli joukkueensa pelin hyytymistä tauon jälkeen.

- Ei saatu tauon jälkeen paikoistamme pisteitä ja he juoksivat nopeita sisään. Tänään kävi niin kuin etukäteen sanoin, että jos me emme pelaa hyvin, niin tulee pahasti nokkaan. Ja nyt me emme pelanneet hyvin ja tässä on tulos. Kaikkihan sen tietävät, että jos Curry saadaan raiteiltaan, niin se vaikuttaa meidän peliimme.

Lohkon kakkostila tähtäimeen

Toiviainen katsoi kuitenkin jo myös eteenpäin ja uskoi Tsmokin etenevän lohkon ykköseksi.

- Työ ei lopu tähän, eikä tämä sarjakaan. Tämä oli kova opetus myös minulle, mutta otetaan opiksi, mies ruoski myös itseään.

Minsk tiesi mitä odottaa tullessaan Kotkaan ja kotiläksyt oli tehty hyvin.

-Tiesimme , että vastassa on hyvä kaukoheittojoukkue. Teemana olikin pysäyttää heidän heittopelinsä. Tavoitteenamme oli prässätä pallollista ja olla niin lähellä kuin mahdollista. Teimmekin hyvää työtä, vieraiden valmentaja Donaldas Kairys kiitteli ryhmäänsä.'

Jari Haapala