Mäkäräinen hiihti flunssassa – "Katsotaan tuleeko tälle viikolle muita startteja"

Anterselvan maailmancup-osakilpailun yhdeksäs sija saattaa jäädä flunssasta kärsivän Kaisa Mäkäräisen ainoaksi suoritukseksi viikonlopun aikana.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Yhdeksänneksi Italian Anterselvan ampumahiihdon maailmancup-osakilpailussa torstaina hiihtänyt Kaisa Mäkäräinen on kärsinyt flunssasta muutamia päiviä. Ampumahiihtäjä halusi kuitenkin testata virettään korkeassa ilmanalassa vajaa kuukausi ennen Sotshin olympialaisten alkua.

- En ole ihan täydessä tikissä, mutta päätin kuitenkin startata. Nyt menemme päivä kerrallaan eteenpäin ja katsotaan tuleeko tälle viikolle muita startteja, Mäkäräinen sanoi Yle Urheilulle viitaten lauantain takaa-ajokilpailuun.

Päätöksen jatkosuunnitelmistaan Mäkäräinen tekee todennäköisesti vasta lauantaiaamuna.

- Katsotaan mitä kroppa tykkää, kun vedimme pikkaisen osakuntoisena kisan tähän. Pitää jutella myös lääkärin kanssa, ettei oteta tämän enempää turhia riskejä Sotshia ajatellen, hän jatkoi.

Flunssan lisäksi Mäkäräisen hiihdosta hankalampaa torstaina teki myös korkea ilmanala, kun Anterselvan kisa hiihdettiin noin 1600 metriä merenpinnan yläpuolella.

- Se on vähän sellaista käsijarru päällä menemistä. Ei ole niin räväkkää ja irtonaista kuin merenpinnan tasolla.

Mäkäräisen hiihtovauhti oli kuitenkin torstainakin huippuluokkaa muihin verrattuna. Palkintopallisijan tielle tulivat jälleen sakkokierrokset.

- ”Yksi sakko liikaa” tuntuu olevan teema. Oli vähän jo kohdistuksessa ongelmia. Välillä se (osuma) oli hyvin keskellä ja seuraava sarja olikin missä sattuu. Samat ongelmat olivat kisassa, Suomen olympiatoivo sanoi.