Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Tunteikas ilta Raksilassa päättyi Kärppien voittoon

Kärppien ykkösnyrkki oli huikeassa vireessä, kun oululaiset kaatoivat Jokerit kotikentällä 5-2-luvuin.

urheilu
Jarkko Ruutu Ville Pokka
Ville Pokka laukoi kaksi maalia. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Tammikuinen lauantai-ilta Oulun Raksilassa antoi jälleen yleisölle seurattavaksi vauhdikkaan ja tunteita täynnä olleen pelin, jossa Kärpät kaatoi lopulta Jokerit 5-2-luvuin.

Avauserä mentiin pääasiassa kotijoukkueen hallinnassa. Jokerit sulki kuitenkin maalinedustansa mainiosti ohjaten oululaiset kulmiin. Jokerit hyödynsi avauserän ainoan parin minuutin hallintajakson. Kiekko pomppi lopulta Jani Ridan vartalosta isäntien maaliin.

Toisessa erässä Kärpät lisäsi vauhtia. Se johti jokerirangaistuksiin. Isännät hyödynsivät ne kahteen kertaan Ben Maxwellin ja Ville Pokan maaleilla.

Erä tarjoili maaliherkkua neljän osuman voimin. Jopa Ossi Väänänen avasi upealla laukauksella kauden maalitilinsä. Tuore nuorten maailmanmestari Teuvo Teräväinen jatkoi kovaa virettään, kun hän oli taas mukana Jokerien kaikissa osumissa.

Kärppien tähtikentällinen heräsi horroksesta ja järjesti kaksi maalia. Tasakentällisin syntynyt 2-2-osuma oli kaunis yhdistelmä, jossa ketjun syöttöpeli sujui tahdissa Huml(0+4)- Aaltonen (0+3)- Maxwell.(2+0)

Kolmannen erän alussa Kärpät rankaisi jo kolmannen kerran ylivoimalla. 4-2-maaliin tarvittiin onneakin. Ville Pokka haki syöttöä, mutta kiekko muutti jokeripelaajan jalasta suuntaa ja ylläti Leland Irwingin ajassa 44,17.

Jatkossa Kärpät pelasi viisaasti. Toki Jokerit sai 4-2-tilanteessa kaksi huippupaikkaa (Hahl ja Eronen), jotka molemmat Rynnäs hienosti torjui.

Loppulukemat 5-2 iski alivoimalla tyhjiin Joonas Kemppainen, jolle osuma oli kauden viidestoista.

Ville Pokka sankarina

Kärppien lopullisen voiton ratkaisi nuorten maailmanmestarin Ville Pokan kaksi maalia. Pokka oli tyytyväinen joukkueensa parantuneeseen peli-ilmeeseen.

- Paransimme eilisestä kovasti. Avauserässäkin hallitsimme. Ensimmäisellä tauolle päätimme mennä pelin ytimeen, miestä maalille ja laukauksia, Pokka mietti.

- Voittomaaliin sain Ivanilta hienon syötön ja annoin palaa. Toisessa maalissa oli sitten onneakin. Hain syöttöä, mutta kiekko muutti suuntaa vastustajan jalasta ja yllätti varmaan maalivahdinkin. Nämä Jokeri-pelit olivat hyviä pudotuspelihenkisiä matseja, joita oli kiva pelata, hän jatkoi.

Jokeri-pelit olivat hyviä pudotuspelihenkisiä matseja, joita oli kiva pelata.

Ville Pokka

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki makusteli voittoa tyytyväisenä.

- Iso voitto meille. Se tuli huimasti parantuneella pelillä eiliseen verrattuna. Johtajuutta kaipasimme ja tänään myös saimme sitä. Nyt pääsimme vihdoin pelaamaan ylivoimaakin, Jälkihän oli sitten tehokasta, Marjamäki sanoi.

- Olihan meillä jo toisessa erässä ainekset panna peli pakettiin, mutta hyvä näinkin, hän jatkoi.

Jokereiden Tomek Valtonen oli lyhytsanainen.

- Avauserä hyvä. Toisessa sitten hävisimme pelin. Tuollaista määrää jäähyjä ei kestä, ja ei meidän alivoimapelikään toiminut. Teräväisen kenttä hoiti hommansa. Nuorten kisoista ammennettu itseluottamus näkyy nyt koko ketjun pelissä, summasi Valtonen.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat