Suora

  • Miesten karsinta HS 130, Lahti
  • Monte Carlo, perjantain huippuhetket
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Joukkuelajit hakevat vahvistusta yhteistyöstä - "Koripallo on taktisesti jääkiekkoa edellä"

Seitsemän eri lajin työryhmä haluaa kehittää ja vahvistaa kotimaisten joukkuepelien välistä yhteistyötä.

urheilu
Susijengi vastaan Espanja
Seitsemän eri lajin työryhmä haluaa vahvistaa kotimaisten joukkuepelien välistä yhteistyötä.

Suomalaiset joukkuelajit ovat viime aikoina menestyneet mainiosti kansainvälisellä tasolla. Olympiakomitean alaisuuteen on perustettu seitsemän eri lajin työryhmä, joka haluaa nyt kehittää ja vahvistaa kotimaisten joukkuepelien välistä yhteistyötä.

Tämä eri lajien ammattiosaajista koostuva työryhmä on nyt istunut kokouksissa vuoden ajan kerran kuussa. Mukana on yhteensä seitsemän lajia ja tarkoituksena on tiedonvaihto yli lajirajojen.

- Parhaat osaajat isoimmista lajeista ovat rakentaneet tällaista yhteistyömallia ja huomanneet, että heillä on joka päivä toisiltaan opittavaa, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski totesi.

- Eihän tämä ole mikään uutuusasia, tällaisia juttuja on tehty jo vuosikymmeniä, mutta näin organisoidusti ei missään, koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi.

- Jos tästä saataisiinkin sellainen suomalainen malli, että mitä enemmän tiedän, sitä enemmän kysyn, Kojonkoski maalaili.

Yhteistyöprojektissa ovat mukana jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, käsipallo sekä voimistelu. Nyt on rakennettu suunnitelmaa siitä, miten lajien välistä yhteistyötä olisi viisainta tehdä.

Suomi on pieni maa, joten resursseja kannattaa yhdistää. On laskettu että suurimmat palloilulajit sekä voimistelu liikuttavat tällä hetkellä noin miljoonaa suomalaista.

- Palloilu vetää tällä hetkellä. Hyvä esimerkki tältä päivältä kun Petteri Koposen kesäleiri myytiin loppuun yhdeksässä minuutissa, Dettmann kertoi

Miten esimerkiksi jääkiekko voisi hyötyä yhteistyöstä?

- Taktisesti koripallo on edellä jääkiekkoa. Me voimme oppia sieltä paljon, jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi.

- Itsensä kehittämisestä tässä on kysymys. Peli on oiva väline siihen, koska siinä kaikkia asioita ei pysty hallitsemaan, Dettman totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat