Olympiapaikkoja Sotshiin yhä auki – nämä suomalaisurheilijat jännittävät vielä kohtaloaan

Suomen olympiajoukkueessa on tilaa vielä noin viidelle urheilijalle. Sotshiin lähtevä ryhmä saattaa täydentyä pikaluistelijoilla, alpinisteilla ja freestylelaskijoilla.

Kuva: EPA

Suomen olympiajoukkue kasvoi tiistaina 99 urheilijaan, kun 22 urheilijaa nimettiin Sotshiin matkaavien listalle. Viimeiset olympiavalinnat tehdään ensi maanantaina ja tilaa on Suomen olympiakomitean mukaan vielä noin viidelle urheilijalle.

Suurin osa lajipaikoista on jaettu hyvissä ajoin, mutta pikaluistelussa, alppihiihdossa ja freestylehiihdossa on vielä olympiapaikkoja jakamatta.

Alppimiehistöstä olympianäyttöjä tämän viikon aikana antavat Kitzbühelissä Santeri Paloniemi, Les Menuires'ssä Samu Torsti ja Victor Malmström. Naisten puolella valinta saattaa osua Eurooppa-cupissa laskevaan Merle Soppelaan.

Freestylehiihdon slopestylessa on muiden maiden valintojen vuoksi auki vielä yksi paikka, jota ei loukkaantumistilanteen vuoksi ole vielä täytetty.

Olympiamatkalle ovat tyrkyllä pikkuvammasta kärsivä Sami Säkkinen, nuori lupaus Aleksi Patja ja polvivammansa jälkeen rinteisiin vakuuttavasti palannut Lauri Kivari.

Olympiamatkoja saattaa olla jaossa myös luistelulajeissa. Pikaluistelija **Mika Poutala **ei luistele Sotshissa 1000 metriä, joten maapaikka on auki Tommi Pullille. Naisten puolella **Elina Riskulla **ei sen sijaan ole maapaikkaa, mutta hän on ensimmäisellä varasijalla.

Taitoluistelussa suomalaisedustuksen tilanne näyttää kinkkisemmältä. **Juulia Turkkila **saa jännittää olympiamatkaa aina viime metreille saakka, sillä nuori luistelija on maapaikkalistan toisella varasijalla.