Hyppää sisältöön

Morgenstern haluaa Sotshiin - "En halua urani päättyvän kaatumiseen"

Itävaltalainen mäkihyppääjä Thomas Morgenstern on toipunut hyvin kaatumisestaan. Hän haluaa yhä hypätä Sotshin olympiakisoissa.

Kuva: Tomi Hänninen

Thomas Morgenstern, 27, kaatui pahoin 10. tammikuuta Kulmin lentomäen harjoituksissa. Itävaltalainen löi päänsä ja selkänsä kaatumisessa ja menetti hetkeksi tajuntansa. Morgenstern on kuitenkin toipunut vammoistaan hyvin ja haluaa osallistua Sotshin olympiakisoihin.

- En halua urani päättyvän kaatumiseen, hän kertoi Itävallan yleisradioyhtiön ORF:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Morgenstern sanoi, että hän oli heti herätessään käynyt vartalonsa läpi ja heti sen jälkeen miettinyt, koska olympiakisat alkavat. Hänen mukaansa tällaisessa tilanteessa on erittäin tärkeää, että on selvä tavoite, ja hänelle ne ovat Sotshin kisat.

- Haluan mennä sinne ja olla kunnossa tuolloin. Kyse ei ole kultamitalista, hopeasta tai pronssista. Minulle kyse on yksinkertaisesti siitä, että se on jotain erityistä.

Olympiakisojen ohjelmassa ensimmäinen mäkikilpailu, normaalimäki, hypätään Sotshissa 9. helmikuuta. Valmentajansa Heinz Kuttinin mukaan Morgenstern haluaa valmistautua olympialaisiin askel askeleelta, hitaasti.

- Thomaksen täytyy olla terve ja kunnossa, joten tulevat päivät ja viikot ovat kovia, Kuttin sanoi Kurier-lehden (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

- Katsoin kaatumiseni kerran. Se oli tarpeeksi. On tärkeää tietää, mitä tapahtui, miksi niin tapahtui ja minimoida eri tekniikoilla pelkotilat. Olen ollut hämmästynyt, miten nopeasti olen parantunut niin lyhyessä ajassa, "Morgi" sanoi ja kiitti häntä hoitanutta sairalahenkilökuntaa saamastaan hoidosta.

.
.