1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Wawrinkalle ensimmäinen Grand Slam -titteli erikoisen finaalin jälkeen

Stanislas Wawrinka pelasi avauserässä loistavaa tennistä. Toisessa erässä Rafael Nadal loukkasi selkänsä ja myös Wawrinkan peli meni sekaisin.

Stanislas Wawrinka esittelee voittopokaalia. Kuva: AFP / Lehtikuva

Sveitsiläinen Stanislas Wawrinka voitti uransa ensimmäisen tenniksen Grand Slam -turnauksen. Wawrinka kaatoi Rafael Nadalin Australian avointen loppuottelussa 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Wawrinka aloitti loppuottelun pelaamalla loistavaa tennistä. Läpilyöntejä tuli kämmeneltä, rystyltä, syötöllä ja verkolta. Nadal ei tuntunut löytävän mitään lääkkeitä sveitsiläisen pysäyttämiseen.

Wawrinka aloitti myös toisen erän samalla tavalla. Nadalin ollessa toista erää tappiolla 1-2, espanjalainen loukkasi selkänsä ja poistui kentältä hoitotoimenpiteitä varten.

Palattuaan kentälle Nadal ei pystynyt syöttämään kunnolla eikä muutenkaan pelaamaan läheskään täysipainoisesti. Samalla myös Wawrinkan pelitaso laski selvästi.

Sveitsiläinen vei kuitenkin toisen erän. Kolmannesa erässä Nadal pystyi pelaamaan hiukan paremmin. Wawrinkan peli oli edelleen sekaisin ja Nadal vei erän. Neljännessä erässä Wawrinka kokosi itsensä ja vei erän 6-3.

Wawrinka oli hävinnyt kaikki 12 aiempaa otteluaan Nadalia vastaan eikä ollut voittanut niissä erääkään. Tässä turnauksessa sveitsiläinen oli kuitenkin voittanut mm. Novak Djokovicin ja Tomas Berdychin.