Yle Urheilu ei lähde Valko-Venäjän MM-kisoihin ilman toimintaedellytyksiä

Vastaavan päätoimittajan Atte Jääskeläisen mukaan vielä tällä hetkellä on epäselvää, onko toimittajilla työskentelymahdollisuudet Valko-Venäjän MM-kisoissa.

urheilu
Valko-Venäjän presidentti Aleksander Lukashenko ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.
Valko-Venäjän presidentti Aleksander Lukashenko ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.AFP / Lehtikuva

Yle Urheilu on päättänyt olla lähtemättä paikan päälle jääkiekon Valko-Venäjän tämän kevään MM-kisoihin, jos journalistien täyttä toimintavapautta ei taata.

- Pitää olla varmuus siitä, että siellä pystytään toimimaan normaalien länsimaisten periaatteiden mukaisesti. Oletamme, että myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto pitää huolta siitä, että sinne saapuvat journalistit voivat toimia siellä normaalisti, kertoo Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen.

Akkreditointisäännöissä edellytetään erillisen viisumin hakemista, jos aikoo tehdä jotakin muuta työtä kuin raportoida urheilutapahtumasta.

- Tällä hetkellä on epäselvää, että onko toimittajilla siellä työskentelymahdollisuudet. Niistä viisumiehdoista saattaa seurata, että ei olisi, pohtii Jääskeläinen.

Ymmärrän hyvin, että suomalainen media on lähtökohtaisesti tätä mieltä.

Atte Jääskeläinen

Hänen mukaansa vielä on epäselvää, miten Valko-Venäjä osoittaa tai takaa mahdollisuuden normaaliin toimimiseen.

- Tietenkin selvitetään, että onko tällä kisoihin osallistuvalla toimittajalla siellä toimintavapaudet ja millä edellytyksillä. Sellainenkin tulkinta on olemassa, että hakemalla sinne erikseen viisumi normaalia toimittajatyötä varten nämä mahdollisuudet saadaan. Jos se sitä kautta onnistuu, niin se on yksi tapa.

Myös Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kertoivat aiemmin maanantaina harkitsevansa poisjääntiä MM-kisoista, jotka pelataan 9.-25. toukokuuta Minskissä.

- En lähde arvelemaan, miten muut toimivat. Ymmärrän hyvin, että suomalainen media on lähtökohtaisesti tätä mieltä, tiivistää Jääskeläinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat