Suora

  • Uinnin EM alkuerät
  • Elävä arkisto esittää

Kummola: Äärimmäisenä keinona on perua Valko-Venäjän MM-kisat

Kalervo Kummolan ymmärtää Valko-Venäjän MM-kisojen boikotoinnin, vaikka ei olekaan boikottien kannattaja. Kansainvälinen jääkiekkoliitto käsittelee asiaa helmikuussa hallituksen kokouksessa.

urheilu
kalervo kummola
Lehtikuva

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtajan ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajan Kalervo Kummolan mukaan Valko-Venäjän MM-kisat saatetaan äärimmäistapauksessa perua.

Osa suomalaismediasta aikoo boikotoida toukokuussa Valko-Venäjällä järjestettäviä jääkiekon MM-kisoja, mikäli journalistien täyttä toimintavapautta maassa ei taata. Tällä hetkellä Valko-Venäjä vaatii toimittajilta erillisviisumin, jos he aikovat kirjoittaa muusta kuin jääkiekosta.

- Se on tietysti vakavasti otettava asia, enkä tietenkään ole mikään boikottien kannattaja, mutta en myöskään sananvapauden rajoitusten kannattaja. Kun he saivat kisat, luvattiin, että kaikki pääsevät ilman viisumeja maahan ja yleensä lupauksista pitäisi pitää kiinni, Kummola kertoi Yle Uutisille.

Äärimmäisenä keinona on jättää kisat väliin. Siihen en kuitenkaan usko.

Kalervo Kummola

- Jos boikottiuhkaukset pitävät paikkaansa, toivoisin, että niistä tiedotettaisiin Jääkiekkoliittolle suoraan. Silloin ei tarvitsisi viedä yksin asiaa eteenpäin. Huhupuheilla ei kovin pitkälle mennä.

Kummolan mukaan Kansainvälisellä jääkiekkoliitolla on omat painostuskeinonsa Valko-Venäjän suhteen.

- En lähde nyt niitä erittelemään tässä vaiheessa, mutta äärimmäisenä keinona on jättää kisat väliin. Siihen en kuitenkaan usko, Kummola painotti.

Jääkiekkoliitolla on Sotshin olympialaisten aikaan hallituksen kokous, jossa Valko-Venäjän MM-kisojen tilannetta käsitellään.

- Voi olla, että lähdemme joukolla käymään Lukashenkon luona. Tällä hetkellä (kisojen myöntäminen Valko-Venäjälle) ei kaduta. Sitä on turha miettiä tässä vaiheessa, Kummola sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat