Marihuanan mahdollisuudet tapetilla NFL:ssä – Super Bowl -valmentaja vaatii tutkimuksia

Seattle Seahawksin päävalmentaja Pete Carroll haluaa NFL:n tutkivan marihuanan lääketieteellisiä mahdollisuuksia pelaajien auttamiseksi.

urheilu
Kannabis-viljelmä Pojois-Israelissa.
Kannabiksen viljelystä tulee Hollannissa laillista.EPA

Amerikkalaisen jalkapallon suurliiga NFL:n kausi huipentuu tulevana sunnuntaina kautta aikojen 48. Super Bowliin, jossa kohtaavat Denver Broncos ja Seattle Seahawks.

Ottelun alla maailman suurimman urheilusarjan ympärillä riittää keskustelua myös toisesta kuumasta perunasta – marihuanasta.

Huumausaineen käyttö on laillista Yhdysvalloissa vain Washingtonin ja Coloradon osavaltioissa, eli juuri finaalikaksikon kotipaikoissa. Lisäksi sen lääketieteellinen käyttö on laillista yhteensä 20 osavaltiossa.

NFL:ssä marihuana on kuitenkin yhä kiellettyjen aineiden listalla. Seahawksin päävalmentaja Pete Carrollin mukaan NFL:n olisi korkea aika tutkia marihuanan mahdollisuuksia loukkaantumisista kärsivien pelaajien auttamiseksi.

- Meidän täytyy tutkia ja etsiä keinoja tehdäksemme pelistä paremman ja pitääksemme pelaajistamme parempaa huolta millä keinoin tahansa, Carroll sanoi.

- Kaikista marihuanaan liittyvistä stigmoista huolimatta meidän täytyy tutkia asiaa, koska myös lääketiede tekee niin, hän jatkoi.

Samoilla linjoilla on myös Seahawksin keskushyökkääjä Michael Robinson.

- Jos pystymme tekemään jollakin elämäämme helpommaksi ilman, että vaarannamme terveyttämme, se on hyväksi liigalle ja pelaajille, Robinson sanoi.

Viime viikolla NFL:n komissaari Roger Goodell ehdotti, että NFL voisi tutkia marihuanan poistamista kiellettyjen aineiden listalta, jos aineen hyödyistä saataisiin lääketieteellistä näyttöä.

- Seuraamme lääketieteen ratkaisuja ja jos saamme tietoa hyödyistä, niin voimme harkita aineen poistamista listalta. Tällä hetkellä asiantuntijamme eivät kuitenkaan ole sitä mieltä, Goodell sanoi.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat