"Tanja räväyttää Sotshissa, Paloniemi voi yllättää"

Kalle Palanderilla riittää luottoa Tanja Poutiaiseen Sotshin olympiarinteessä. Hänen mukaansa myös Marcus Sandell ja Santeri Paloniemi voivat näyttää kyntensä.

Kalle Palander (Arkistokuva). Kuva: Yle

Kalle Palanderilla on kova luotto alppihiihtäjä Tanja Poutiaiseen Sotshin olympiakisoissa, vaikka tämän kausi maailmancupissa ei ole sujunut toivotunlaisesti.

- Minulla on jotenkin hirmuluotto Tanjaan. Tanja räväyttää siellä siltikin. Ihan puun takaa ilman paineita saa tulla kisoihin, eikä kukaan odota yhtään mitään, toteaa Palander.

- Sitten nämä ennakkosuosikit murtuvat siellä todennäköisesti. Jotenkin luotan, että Tanja tulee pujottelussa ja ryntää sinne mitalin kylkeen kiinni.

Jotenkin luotan, että Tanja tulee pujottelussa ja ryntää sinne mitalin kylkeen kiinni.

Kalle Palander

Palander arvioi, että Marcus Sandellilla on hyvät mahdollisuudet iskeä itsensä suurpujottelussa viiden joukkoon. Myös Santeri Paloniemi voi olla potentiaalinen nimi olympiarinteessä.

- Santerin pujottelu on aina yllätyksiä täynnä. Ehkäpä Santeri saattaa olla sellainen kaveri, joka yllättää, miettii Palander.

Tiistain iltapujottelussa Schladmingissa Paloniemi karsiutui toiselta kierrokselta.

- Santeri on siinä hilkulla, että saako oikeasti itsensä työnnettyä läpi kunnolla 30 joukkoon. Se on vielä vähän sellaista taistelua, ja nuori kaveri. No, (Henrik) Kristoffersen osoittaa sen, ettei ikäkään ole selitys sinänsä. Santeri tarvitsee vielä paljon startteja.