Suora

  • Suunnistuksen EM-kisat: Sprinttiviestit
  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Katso kaikki Sotshin kisalähetykset suorina - Lataa Sotshi Areena tabletillesi tai älypuhelimeesi

Yle tarjoaa Sotshin kisoista ennen näkemättömän laajan palvelun. Kaikki kisoista tehtävä tv-tarjonta on mahdollista seurata suorina lähetyksinä. Suurin osa lähetyksistä on suomeksi selostettuja.

urheilu
Sotshi Areenan kuva
Yle

Ylen Sotshi Areenan suoria kisalähetyksiä on mahdollista katsoa niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimillakin. Kaikkiaan suoraa lähetystä on noin 700 tuntia.

Suorien lähetysten lisäksi Yle Sotshi Areenasta löytyvät kaikki kokonaiset lähetykset jälkikäteen katsottaviksi sekä huippuhetket kisoista.

Sotshi Areenan suoraa lähetystä voi alkaa katsoa halutusta kohdasta heti vaikka lähetys ei olisi vielä loppunutkaan. Livetapahtumaa voi myös kelata taaksepäin katsoakseen jännittävän tilanteen uudestaan.

Ylen Sotshi Areena löytyy kisojen aikana Yle Urheilun nettisivujen lisäksi Yle Areenasta. Palvelu on sekä suomeksi että ruotsiksi.

Siirry tietokoneella Sotshi Areenaan tästä.

Tableteille ja matkapuhelimille voi ladata omat applikaationsa App Storesta (iPhone ja iPad), Google Play (Android-puhelimet ja -tabletit) sekä Windows Phone -kaupasta (Windows 8 -puhelimet).

**Lataa tästä Sotshi Areena App Storesta (siirryt toiseen palveluun)
**iOS-applikaatiosta on tullut kaksi päivitystä julkaisun jälkeen, muista päivittää

Lataa tästä Sotshi Areena Google Playsta (siirryt toiseen palveluun)

Lataa tästä Sotshi Areena Windows Phone -kaupasta (siirryt toiseen palveluun)

Windows-puhelimissa lajikohtaisissa suorissa lähetyksissä ei ole suomen- tai ruotsinkielistä selostusta. Sovelluksessa mukana oleva TV2:n lähetys on suomeksi selostettu.

QR-koodikuva
Yle

Itse Sotshi Areena on ilmainen. Jos käytät palvelua mobiililaitteella, operaattorisi perii mobiiliyhteydestä maksun. Tarkista liittymäsi hintatiedot omalta operaattoriltasi. Voit alentaa kustannuksia käyttämällä WiFi-yhteyttä, kun se on mahdollista.

Ylellä on oikeudet videoiden näyttämiseen vain Suomessa. Areenan tai Sotshi Areenan olympiavideoita ei tämän vuoksi ole mahdollista katsoa Suomen ulkopuolella. Yle Puheen Olympiaradiota voi kuunnella myös Suomen ulkopuolelle. Olympiaradioon pääset tästä, Yle Puheen Applikaation voit ladata oheisista linkeistä iOS-laitteet (siirryt toiseen palveluun), Android-laitteet (siirryt toiseen palveluun), Windows Phone (siirryt toiseen palveluun).

Näin käytät Sotshi Areenaa

Palvelun vasemmassa Kisalähetykset-palstassa ovat päivän kaikki suorat lähetykset. Lähetykset ilmestyvät listalle 5-10 minuuttia ennen niiden alkua. Käynnissä olevan lähetyksen yhteydessä on punainen** Live-ikoni**.

Kun lähetys on päättynyt, se jää hetken aikaa Kisalähetykset-palstalle. Tällöin näkyy turkoosi Tallennettu-ikoni.

Kaikki päättyneet lähetykset löytyvät oikean palstan kisaohjelmasta kyseisen lajin kohdalta.

Soittimen toiminnot

Soittimessa voi valita tarjolla olevista selostuskielistä haluamansa. Lähetystä on mahdollista kuunnella myös ilman selostusta. Windows-puhelimissa lähetykset ovat joko englanniksi selostettuja tai ilman selostusta. Windows-puhelimissa oleva TV2:n lähetys on suomeksi selostettu. Ruotsinkielisessä Sotji Arenanissa oleva Yle Femin lähetys on ruotsiksi selostettu.

Suoraa lähetystä voi alkaa katsoa halutusta kohdasta heti vaikka lähetys ei olisi vielä loppunutkaan. Livetapahtumaa voi kelata taaksepäin kuvan alla olevasta liukupalkista katsoakseen haluamansa tilanteen uudestaan.

Tallennetussa lähetyksessä liukupalkista pystyy siirtymään myös eteenpäin. Liukupalkkiin tulevista lipuista voi siirtyä suoraan kyseisen maan urheilijan suoritukseen tai esimerkiksi jääkiekko-ottelussa maalin syntyhetkeen.

Soittimen kuvakkeet

Sotshi Areenan soittimen ikonien selitykset

1) Videon kesto

2) Valitse selostuskieli _(Jos valitsemasi selostuskieli ei lataudu noin 20 sekunnissa, päivitä selaimesi tai applikaatiossa käynnistä video uudestaan. Kielivalinnan ikoni vilkkuu (iOS) tai on punaisena (Android ja tietokoneet, kun valittua selostuskieltä ladataan. Samasta kuvakkeesta on myös mahdollista säätää selostusäänen voimakkuutta. Mikäli selostus häipyy, eikä palaudu muutamassa sekunnissa, nopein tapa saada se takaisin on vaihtaa selostuskieli englantiin ja sen jälkeen takakaisin suomeen tai ruotsiin) _

3) Siirry videossa 15 sekuntia taaksepäin

4) Siirry videon alkuun (Jos videon kuva pysähtyy, ikonia painamalla pääsee takaisin Live-kuvaan)

5) Pysäytä / käynnistä toisto

6) Puolita toiston nopeus

7) Kaksinkertaista toiston nopeus

8) Avaa toinen live-lähetys kuvan päälle pieneen ikkunaan

Soittimen alaosassa on linkkejä suositeltuihin videoihin ja muihin verkkosisältöihin.

** Keskimmäisestä Klipit-palstasta** löytyvät omina lyhyinä klippeinä kisojen huippuhetket.

Suurennuslasista avautuvasta valikosta voit valita haluamasi lajin klipit. Takaisin lajivalintaan pääset painamalla uudestaan suurennuslasia.

** Oikeassa palstan yläosasta** voit valita joko Lajit tai Mitalit-kohdan.

Sotshi Areenan kalenterikuva

Lajit-valikossa on kisojen aikataulut sekä tulos- ja tilastopalvelu. Ohjelmaa voi katsoa päivä- tai lajikohtaisesti.

Päiväkohtainen ohjelma avataan valitsemalla kyseinen päivä. Avautuvassa näkymässä valitsemalla lajin pääsee tulospalveluun. Samassa yhteydessä ovat myös lajin tilastot ja lajiin osallistuvien urheilijoiden tiedot.

Lajin oikealla puolella oleva Suomen lippu tarkoittaa, että mukana on suomalainen.

Jos laji on parhaillaan käynnissä, sitä voi katsoa valitsemalla Live. Jos tapahtuma on jo päättynyt, sen voi katsoa valitsemalla Tallennettu.

Valitsemalla oikean yläkulman lippukuvakkeesta on mahdollista seurata valitun maan urheilijoiden mukana oloa eri lajeissa.

Takasin tulospalvelun päävalikkoon pääsee painamalla yläpalkin oikean puoleista Kalenteri-kuvaketta.

Mitalit-kuvakkeesta voi katsoa kisojen mitalitaulukkoa.

Koko palvelun pääsivulle pääsee painamalla oikean ylänurkan Koti-painiketta

Oikean palstan alaosassaon TV2:n kisalähetys.

Sotshi Areenan käyttäminen matkapuhelimilla

Sotshi Areenan näkymä puhelimessa.
Yle

Älypuhelimella Sotshi Areenasta löytyvät kaikki samat palvelut kuin tietokoneella ja tabletilla, mutta näkymä on hieman erilainen.

Puhelimessa päällimmäisenä on TV2:n kisalähetys. Sen alla vasemmassa palstassa ovat päivän suorat ja tallennetut kokonaiset kisalähetykset. Oikeassa palstassa ovat klipit huippuhetkistä.

Ohjelma ja tulospalvelu sekä tallennetut kisalähetykset löytyvät Kalenterikuvakkeen-alta.

Koko palvelun pääsivulle pääsee painamalla oikean ylänurkan Koti-painiketta

Perinteinen Yle Areena

Tietokoneella Yle Areenassa on mahdollista käyttää samaa palvelua. Yle Areenan mobiilisovelluksissa ovat tarjolla televisiokanavien suorat lähetykset, mutta ylimääräiset kanavat ovat vain Sotshi Areena applikaatioissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat