Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

"Helppo miettiä ketä laittaa kentälle, kun on niin vähän mistä valita"

Viime viikolla valkoista lippua näyttänyt KalPa saapui Ouluun pahasti vajaamiehisenä. Kärpät hyödynsi asian.

urheilu
tommi miettinen jari laukkanen
Tomi Hänninen

Vieraiden riveistä oli poissa mm. kaikki kärppälainat sekä aiemmin viikolla Ruotsiin kaupattu maalivahti Pekka Tuokkola.

Uutena miehenä riveissä viiletti kuitenkin Kalpa-taustan omaava Jussi Pesonen. Kuopiolaiset lähtivät otteluun kolmella kentällä isäntien neljää vastaan. Kärpät lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Riittikö sarjajohtajan asenne nuorta vierailijaa vastaan?

Avauserä oli molemmilta joukkueilta varsin heikkoa kiekkoa. Tempo ei päätä huomannut, mutta erän edetessä Kärpät pääsi enemmän ja enemmän testaamaan Henri Kiviahoa Kalpa-maalissa.

Kiviaho pitikin vieraita pystyssä ensimmäisessä erässä ja torjui kaiken kruununa Ivan Humlin maalipaikan loistavalla venytyksellä. Erän lopulla Kiviaho kuitenkin joutui antautumaan, kun Joonas Komulaisen löysähkö rystynosto meni kainalon alta sisään.

"Se oli sellanen spin-around. Älytön tykki lähti", naureskeli Kalpassa lainalla pelannut Komulainen. Hyvän syötön maalin tarjoili Ari Vallin. Avauserän jälkeen tilanne 1-0.

Toinen erä alkoi Kalpalle murheellisesti. Keskialueen rike sekä liikaa pelaajia jäällä ja Kärpät pääsi pelaamaan 5-3. Aaltonen napautti maalin kulmalta 2-0 ja muutama minuutti tästä Atte Ohtamaa laukoi terävästi viivasta kiekon ohi Kiviojan.

Erän lopulla Jari Viuhkola teki helpohkosti etukulmasta tilanteeksi jo 4-0. Tilanteen pohjusti nätisti Julius Junttila. Kalpa yritti pelata ja saikin mylläköitä erän aikana, mutta maalinteko on nyt joukkueelle vaikeaa.

Kalpa oli nyt pelannut jo kahdeksan erää ilman onnistumisia. Kolmas erä oli lähinnä kosmetiikkaa. Kalpa ei kuitenkaa missään vaiheessa luovuttanut, vaan pelasi asenteella. Kärpät päästi jalkaa kaasulta ja vieraat saivat paikkoja aikaiseksi. Rynnäs oli kuitenkin maalissa hyvä. Ilves-laina Jussi Pesonen oli yksin läpi, mutta Rynnäs nollasi kokeneen liigajyrän.

Kalpan maalinteon tuska kuitenkin hieman helpotti erän lopussa, kun viivalta noussut Miika Koivisto tälläsi kiekon ohi Rynnäksen pilaten ajatuksen kauden 10. nollapelistä. Toiseen aaltoon kiekon saanut Koivisto sai laukauksensa eteen hyvän liikkuvan maskin Joonas Riekkiseltä.

Kalpa sai vielä lopussa painetta kärppäpäätyyn, mutta tämän enempää maaleja ei Oulussa nähty. Loppulukemat 4-1.

Vieraiden valmentaja Jari Laukkanen harmitteli pelin jälkeen toisen erän alun virheitä: "Tehtiin pahoja virheitä siihen erän alkuun ja meitä rangaistiin heti. Olihan siinä meillä kolmannessa erässä läpiajoa ja muuta, mutta maalinteko on nyt vaikeaa.

Jussi Pesonen saapui Ouluun 1,5 h ennen peliä ja täytti ruutunsa. Helppoa oli miettiä ketä laittaa kentälle, kun on niin vähän mistä valita", totesi Laukkanen.

Kärppien Lauri Marjamäki oli tyytyväinen joukkueen kypsään esitykseen: "Pelattiin kypsästi kaikki kolme erää, vaikka hieman himmattiinkin kolmanteen. Olen erityisen tyytyväinen, että käytettiin paikkamme toisen erän alussa (5-3 yv) ja naulasimme, kun piti.

"Rynnäs oli maalissa hyvä ja ykkösen laidat (Komulainen, Junttila) pelasivat tehokkaasti. Junttila pelaa tehokkaasti, vaikkei pelaakaan ylivoimaa. Hänen tehoja tarvitsemme myös jatkossa".

Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat