Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio Lahdessa
  • karsinta HS 130
  • Urheilustudio Lahdessa
  • HS 130
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dibaba paransi halli-ME:tä 1500 m:llä uskomattomat 3 sekuntia!

Dibaban perhe tuottaa loistavia juoksijoita.

urheilu
Genzebe Dibaba (Arkistokuva)
Genzebe Dibaba (Arkistokuva).EPA

Etiopialainen Genzebe Dibaba juoksi naisten 1500 metrin hallimaailmanennätyksen 3.55,17 Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF-hallisarjan avausosakilpailussa Karlsruhessa, Saksassa.

Dibaba paransi venäläisen Jelena Sobolevan nimissä ollutta kahdeksan vuotta vanhaa maailmanennätystä yli kolme sekuntia. Tämän vuoden maailmantilastossa hän on uskomattomasti yli kymmenen sekuntia edellä ensimmäistä haastajaansa.

22-vuotiaan Dibaban aika on maailman paras 2000-luvulla juostu tulos ulkokilpailutkin mukaan lukien. Sitä nopeammin on juossut vain Kiinan, Neuvostoliiton ja Romanian juoksijoita kauan sitten 1980-1990-luvulla.

Genzebe Dibaban sisar Tirunesh Dibaba on kaikkien aikojen menestyksekkäin kestävyysjuoksijatar, joka on voittanut olympiakisoissa ja MM-kilpailuissa 12 kultamitalia.

Toinen sisko Ejegayehu Dibaba on palkittu olympiakisoissa hopeamitalilla ja serkku Derartu Tulu on kaksinkertainen olympiavoittaja.

Suomen edustaja Nooralotta Neziri ei onnistunut selviytymään finaaliin naisten 60 metrin aitajuoksussa.

Neziri sijoittui omassa alkuerässään neljänneksi ajalla 8,30. Finaaliin selviytyäkseen hänen olisi tullut sivuta kaksi päivää aikaisemmin Düsseldorfissa juoksemaansa kauden kotimaista kärkiaikaa 8,16.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat