Seattlen murskaava puolustus toi Super Bowl -tittelin

Seattle Seahawks juhlii Super Bowl -titteliä lyötyään Denver Broncosin odottamattoman ylivoimaisesti. Peyton Manningin johtama Denver-hyökkäys oli ottelussa täysin vailla mahdollisuuksia.

urheilu
Knowhshon Moreno
AFP/Lehtikuva

Seattle Seahawks on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen Super Bowl -tittelin amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigassa.

Seahawks jyräsi Denver Broncosin kumoon peräti 43-8. Runkosarjassa tukun hyökkäysennätyksiä tehnyt Denver oli Seattlen puolustuksen edessä täysin aseeton.

Seattlen puolustus jyräsi läpi Denverin hyökkäyksen linjan tasaisesti koko ottelun ajan. Ottelu alkoi ihmeellisellä tavalla, kun koko ottelun ensimmäisessä hyökkäyspelissä Denverin sentteri Manny Ramirez syötti pallon liian korkeana yli pelinrakentaja Peyton Manningin.

Pallo lensi Denverin omalle maalialueelle ja tilanteesta seurasi safety, josta Seattle sai ottelun ensimmäiset 2 pistettä. Tässä vaiheessa ottelua oli käyty vasta 12 sekuntia. Tämän jälkeen omilla hyökkäysvuoroillaan Seattle potkaisi kaksi potkumaalia ja johti 8-0.

Toisen neljänneksen alussa hyvän hyökkäysvuoron päätteeksi Seattlen keskushyökkääjä Marshawn Lynch juoksi yhden jaardin touchdownin ja Seattlen 15-0-johtoon.

Yksikään joukkue ei tällä kaudella ole saanut Seattlea paremmin painetta Denverin pelinrakentajan Peyton Manningille. Manning heittikin ottelussa kaksi syötönkatkoa, joissa molemmissa puolustus sai näppinsä heiton tielle.

Toisessa niistä linjamies Cliff Avril pääsi iskemään Manningin heittokättä ja pallo lenssi lobbina ilmaan. Tukipuolustaja Malcolm Smith otti syötönkatkon ja palautti sen 69 jaardia touchdownin arvoisesti avauspuoliajan viimeisillä minuuteilla. Tuo touchdown vei Seattlen 22-0-puoliaikajohtoon.

Kaiken kaikkiaan Seattle aiheutti Denverille yhteensä ottelussa neljä pallonmenetystä, kun kahden syötönkatkon lisäksi se onnistui aiheuttamaan kaksi rähmäystä. Puolustajista Cliff Avril, Chris Clemons, Bobby Wagner ja kumppanit olivat jatkuvasti Manningissa kiinni pakottaen tämän hätäisiin heittoihin.

Ottelun toinen puoliaika alkoi Seattlen potkunpalauttajan Percy Harvinin 87 jaardin touchdownilla, joka kasvatti Seattlen johdon jo ratkaisevan tuntuisesti lukemiin 29-0.

Jermaine Kearse kasvatti johdon jo murskaavasti 36 pisteeseen, kun peräti neljä Denverin puolustajaa taklasivat Kearsesta ohi ja tämä juoksi pallon maalialueelle Seattlen pelinrakentajan Russell Wilsonin syötöstä.

Tämän jälkeen Denverin Demariyus Thomas rikkoi Manningin syötöstä kuparisen, mutta ottelu oli jo ratkennut. Ottelun viimeinen neljännes oli käytännössä kellon loppuun pelailua, eikä missään vaiheessa näyttänyt siltä, että Denver pääsisi peliin mukaan kunnolla.

Doug Baldwin kaunisteli ottelun loppunumeroiksi touchdownillaan 43-8. Seattle oli kerran aiemmin pelannut Super Bowlissa, vuonna 2006, mutta hävisi silloin.

Denverille puolestaan tappio Super Bowlissa oli sen seurahistorian viides. Yhdelläkään seuralla ei ole yhtä monta tappiota loppuottelussa. Tosin Denver on myös voittanut kahdesti Super Bowlin.

Lähteet: espn.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat