Suora

  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jukka Kohonen Jokerien toimitusjohtajaksi

Jääkiekkoliiga KHL:ään ensi kaudeksi siirtyvä Helsingin Jokerit on valinnut toimitusjohtajakseen Jukka Kohosen.

urheilu
Jokereiden logo.

Sanoma Newsin markkinointijohtajana toiminut Jukka Kohonen aloittaa tehtävässään virallisesti maaliskuun alussa.

- Melkoinen päivä itselleni. Yksitoista vuotta Sanomatalossa töissä olleena mietin, millainen homma tämä mahtaa olla. Tämä on yleisöpalvelutehtävä. Yleisö on kaikki kaikessa, sanoo Kauniaisissa asuva 49-vuotias Kohonen.

- Vaimo ihmetteli, minkä takia mulla vielä on vanha Jokereiden homeelta haiseva C-junioreiden pelipaita tallella, naureskeli Kohonen.

Kuusivuotiaasta asti kiekkoa pelannut Kohonen korvaa tehtävässä Hjallis Harkimon, joka hoiti toimitusjohtajan tehtäviä kesästä asti.

Hakuprosessi päättyi tammikuussa. Harkimon mukaan valinnassa painoivat markkinointi- ja myyntiosaaminen sekä kontaktiverkosto.

- Jukalla on sellaiset edellytykset, että hän pystyy hoitamaan sen asian, ja hän oli meille ylivoimaisesti paras vaihtoehto, Harkimo sanoi Yle Urheilulle.

- Ei tällaiseen kutsuun voi vastata kieltävästi. Olen elänyt jääkiekkoa selkäytimelläni niin pitkään. Nyt meillä on vieläpä ihan mieletön mahdollisuus tehdä jotain, mitä suomalaisessa urheilussa ei ole tehty ikinä, Kohonen sanoi.

KHL:ään siirtyminen kuitenkin pakottaa Jokerit suurentamaan budjettiaan yli puolella nykyisestä.

- Haasteena on matkustaminen, ja yksi iso haaste on myös tehdä KHL-joukkueet tunnetuksi tähtipelaajien kautta, Harkimo sanoi Yle Urheilulle.

Kohosen valinnasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Petri Hänninen, Yle Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat