Venäläinen olympiavoittaja: "Protestointi homojen oikeuksien puolesta älytöntä"

Svetlana Zhurovan mielestä homojen oikeuksia puolustavat protestoinnit ovat vain haitaksi olympialaisten läpiviemiselle.

Svetlana Zhurova. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Sotshin olympialaisten odotusta on värittänyt muun muassa homojen oikeuksien puolesta protestointi. Kisoja on boikotoitu eri puolilla maailmaa Venäjän homopropagandalakien takia.

Sotshin vuorien olympiakylän pormestarina toimivan Svetlana Zhurovan mielestä homojen oikeuksien puolesta protestoiminen ei kuulu olympialaisiin. Pikaluistelussa olympiakultaa vuonna 2006 voittaneen Zhurovan mukaan protestointi on älytöntä.

- Katsojille on tärkeämpää, kuka voittaa kuin se, onko hän homoseksuaali vai ei. Protestoinnissa ei ole mitään järkeä, Zhurova kommentoi BBC:lle.

- Me kaikki olemme mukana kisoissa ja osoitamme suosiota niin hetero- kuin homoseksuaaleillekin, kuten edellisissäkin kisoissa. Kannustamme kaikkia urheilijoita. Olen varma, ettei mitään ongelmia tule, Zhurova lisäsi.

Sotshin olympialaiset alkavat torstaina lumilautailun ja kumparelaskun karsinnoilla sekä taitoluistelun joukkuekilpailujen lyhytohjelmilla. Kisojen avajaisia vietetään perjantaina.