Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sinuhe Wallinheimo pyytää anteeksi

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo on julkaissut tiedotteen, jossa hän pyytää anteeksi sanavalintojaan Radio Novan haastattelussa aiemmin keskiviikkona.

urheilu
Entinen jääkiekkomaalivahti, nykyinen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo.
Tomi Hänninen

Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi Enbuske Linnanahde Crew'n haastattelussa, kannattaako lajia ammatikseen pelaavan homoseksuaalin tulla uransa aikana kaapista.

- Se on hyvin vaikea yhtälö, kansanedustaja Wallinheimo totesi.

- Siellä koetetaan hyvin pitkälle olla samanlaisia ja mennään siihen muottiin ihan pienestä pitäen. Rakennetaan sitä, että oltaisiin sellainen dynaaminen ryhmä. Tosiaan koetetaan olla sellainen, ettei edes mikään pieni A4-paperi pääsisi sen ryhmädynamiikan sisään. Sitä ei saisi oikeastaan hajottaa, ja pyritään siihen suureen yhtenäisyyteen. Tällainen muutos olisi kyllä hyvin valtava sitten.

Iltapäivällä Walliinheimo julkaisi tiedotteen, jossa hän pyysi anteeksi sanavalintojaan Radio Novan haastattelussa:

"Valitsin sanani hölmösti ja haluan pyytää niitä anteeksi. Toivon, että jokainen - myös jääkiekkoilija - voisi olla vapaasti ja avoimesti oma itsensä ja juuri sellainen kuin on. Jääkiekkomaailma voi olla asenteiltaan kylmä ja kova. Toivon, että suvaitsevaisuus lisääntyisi pukukopeissa, ja tulen puhumaan kiekkopiireissä sen puolesta."

Wallinheimo on nousseesta kohusta harmissaan, sillä hän on allekirjoittanut lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista ja puhunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

"Homous on urheilussa usein vielä tabu. Valitettavasti erityisesti kiekkopiireissä. Tabut eivät murru yhdessä yössä. Ymmärrän sen, että yksittäisen urheilijan kohdalla kynnys tulla ulos kaapista voi olla vielä liian korkealla eivätkä kaikki halua ottaa riskiä joutua silmätikuiksi. Nostan hattua uimari Ari-Pekka Liukkoselle, että hän uskalsi olla tienraivaaja. Urheilumaailman asennemuutokseen tarvitaan myös joukkueen ja urheilufanien tukea. Ruotsissa asennemuutos on jo alkanut, ja sen eteen tehdään työtä – esimerkkinä Ruotsin jääkiekkoliitto ja RFSL, jonka yhteiskampanjaa Tre Kronorin maajoukkuemanageri Tommy Boustedt tukee".

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat