"Putinin kisat" avataan tänään - rahaa palanut ennätysmäisesti

Sotshin olympiakisojen avajaisia juhlitaan tänä iltana. Kaikkien aikojen kalleimpien olympiakisojen kustannukset nousevat arvioiden mukaan

urheilu
Olympiarenkaat Adlerissa.
EPA

Sotshin olympiakisojen avajaisia juhlitaan tänä iltana. Alkamassa ovat kaikkien aikojen kalleimmat olympiakisat. Rohkeimpien arvioiden mukaan Sotshin olympiakisat maksavat jopa lähes 40 miljardia euroa.

Venäläiset ovat myöntäneet, että Sotshin kisat maksavat 33 miljardia euroa. Todennäköistä on, että kisat ovat kalliimmat, koska kulujen tarkka arviointi on vielä mahdotonta.

Rakennustyöt on tehty nopealla tahdilla ja erityisesti majoitustilat ovat vielä kisojen alkaessakin osin keskineräisiä. Sosiaalisessa mediassa on käyty kovaakin keskustelua majoitustiloissa ilmenneistä puutteista.

Koska rahaa on poltettu melko surutta, jo kisojen avajaiset ovat varmasti näyttävä tapahtuma, vaikka avajaisten ohjelman tarkemmat yksityiskohdat pidetäänkin tuttuun tapaan tiukasti salassa.

Mitä Putin tekee avajaisissa?

Sotshin kisojen avajaisissa saadaan jännittää, mitä Venäjän mahtimies Vladimir Putin tekee? Putin tunnetaan näyttävistä tempauksistaan, joten monet odottavat hänen repäisevän tavalla tai toisella jo kisojen avajaisissa.

Sotshin kisat ovat ennen kaikkea "Putinin kisat". Rahaa ei ole siis todellakaan säästelty kisojen järjestelytöissä. Putin on pannut kaiken arvovaltansa peliin Sotshin kisojen puolesta.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kiisti epäilyt siitä, että Putin puolustaisi avajaisissa Venäjän seksuaalivähemmistöjä rajoittavia lakeja. Bachin mukaan on täysin selvää, että avajaiset ovat väärä paikka tällaisille puheille.

- Periaatteet on selvät. Presidentin tapoihin kuuluu vain avata kisat virallisesti, Bach painotti.

Pitääkö Putin tästä periaatteesta kiinni? Siihen saadaan vastaus klo 18.00 alkavissa avajaisissa. Avajaisista suorat lähetykset TV2:ssa, Yle TV2 HD -kanavalla, Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

Niki Juusela ja Ville Haapasalo selostavat avajaiset TV2:ssa. Yle Puheen taajuuksilla avajaiset selostavat Jouko Vuolle ja Kari Ahlberg.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat