JYP kampesi vihdoin HPK:n kotonaan - "Eriskummallinen ilta"

Pudotuspeliviivaan otettaan menettävä HPK oli voittanut Jyväskylässä neljä joukkueiden edellistä kohtaamista.

Kuva: Tomi Hänninen

Nytkin joukkue taisteli kynsin hampain, mutta tuliaisia ei tarttunut mukaan. Kun Pelicans voitti Kuopiossa, karkasi play off-viiva Kerholta jo kymmenen pisteen päähän.

- Semmonen selkeä hermostuneisuus näkyy. Ollaan pelattu näitä play off -pelejä koko tammikuu. Osa pelaajista osaa käsitellä tilannetta, osa ei, sanoi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Liigan huonointa ylivoimaa pelaava HPK sai nyt sentään pari yv-maalia tehtyä, kun hyvin fyysisesti pelannut JYP istui ison määrän jäähyjä.

- Kaksi yv-osumaa sohittiin siinä sisään ja paljon maaleja tehtiin, mutta harvemmin sitä voittaa, jos viisi menee omiin.

Ilta oli valtavan tapahtumarikas. Yhdeksän maalia, paljon erikoistilannepelaamista ja runsaasti nokkapokkaa.

- Hyvin eriskummallinen ilta kaikenkaikkiaan. Alussa oltiin väärillä raiteilla. Yritettiin kyllä vastustajaa auttaa. Tuli sellaisia virheitä, joita ei toivoisi näkevänsä. Kahdessa edellisessä pelissä pystyttiin hyvin pitämään oma pää, mutta nyt ei, ihmetteli JYPin valmentaja Marko Virtanen.

Virtasen joukkueen pelasti vauhdikas hyökkäysketju Anssi Löfman, Eric Perrin, Jani Tuppurainen sekä tulivoimainen pakkipari Brian Salcido, Kristian Näkyvä.

- Outo peli. Koska jäähyjä tuli paljon, oli vaikea päästä rytmiin. Piti vain tappaa jäähyjä ja yrittää itse tehdä, totesi 1+1 tehoillut Brian Salcido.

- Ylivoimassa haluamme olla luovia. Parhaat maalit tulevat sillä tavalla. Maalissani Eki (Eric Perrin) ja minä saimme yhteyden. Kun Eki laittoi kiekon minulle päädystä, tiesin että siitä oli laitettava sisään.

Salcido joutui vääntäytymään melkoiseen asentoon pistettyään kiekon maalivahti Frans Tuohimaan taakse.

JYP matkaa lauantaina Tapparan vieraaksi. Tampereella ei ole varaa HPK-pelin tapaiseen jäähyilyyn, mikäli JYP mielii kasvattaa kolmen ottelun voittoputkeaan.

Pasi Hautala, Jyväskylä