1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

”Hiihdimme tänään Jacobsenille ja hänen veljelleen”

Naisten yhdistelmäkilpailu sujui Norjan joukkueelta mainiosti, sillä Marit Björgen voitti ja Heidi Weng oli kolmas. Suoritus oli omistettu suuren surun kohdanneelle joukkuetoveri Astrid Uhrenholdt Jacobsenille ja tämän edesmenneelle veljelle.

Norjan Marit Björgen (kesk.) ja Heidi Weng (oik.) liikuttuivat kukituksessa kyyneliin. Myös Ruotsin Charlotte Kalla (vas.) osoitti tukensa kuultuaan norjalaisten joukkuetoveria kohdanneesta suru-uutisesta. Kuva: EPA / Armando Babani

Ennakkosuosikki Marit Björgen toi lauantaina Norjalle Sotshin olympialaisten ensimmäisen kultamitalin. Björgen päihitti Ruotsin Charlotte Kallan loppukirissä ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä.

Heidi Weng täydensi norjalaisten menestyksen hiihtämällä pronssille.

Norjan joukkueessa tunnelmat olivat kuitenkin varsin ristiriitaiset, sillä Astrid Uhrenholdt Jacobsen sai perjantaina tiedon veljensä äkillisestä menehtymisestä. Norjalaiset hiihtivät surunauhat käsissään. Björgen ja Weng kyynelehtivät kukitusseremoniassa kilpailun jälkeen.

- Oli todella julmaa saada tuo viesti, sillä olemme yhtenäinen joukkue. Astrid ja hänen perheensä halusivat meidän hiihtävän tänään hänen veljelleen, Björgen kertoi VG:n mukaan kilpailun jälkeen.

- Tällaiset asiat antavat asioille perspektiiviä, eikä urheilu merkitse silloin niin paljon.

Kilpailussa hiihtivät norjalaisista myös neljänneksi tullut Therese Johaug ja sijalle 23 selviytynyt Kristin Störmer-Steira. Maaliin tultuaan norjalaiset kerääntyivät halaamaan toisiaan ja itkivät avoimesti televisiokameroiden kuvatessa.

- Tämä on uskomattoman kova paikka Norjan joukkueelle, sillä saimme eilen surullisen viestin. Puhuimme paljon Astridin kanssa ja halusimme hiihtää yhdessä hänelle ja hänen veljelleen, Johaug kertoi VG:n mukaan.

Jacobsen kiitti Norjan joukkuetta Twitter-tilillään.

Toiseksi hiihtänyt Ruotsin Charlotte Kalla osoitti myötätuntonsa kanssahiihtäjilleen.

- Sain kuulla asiasta vasta tänään voitelussa. Norjalaiset ovat hyviä ystäviäni. Jos he haluavat jutella, olen heidän kanssaan, Kalla kertoi.