Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu

Kärppä-luotsi myönsi: Meidän alku meni kuin elokuvissa

Täysi halli eli 6614 katsojaa oli tullut seuraamaan Jokereiden mahdollisesti viimeistä liigavierailua Oulussa. Myös Kuopiosta  Kärppiin tulleen puolustaja Adam Masuhrin otteet kiinnostivat.

urheilu
Leland Irving Jokerit
Tomi Hänninen

Pelistä muodostui elokuvamainen, jossa oli mielenkiintoinen käsikirjoitus. Kärpät oli tehokas avauserässä johtaen eka tauolla jopa 4-1. Jokerit vaihtoi maalille Timo Niemen.

Juho Keränen, Mikko Lehtonen, Mika Pyörälä ja Saku Mäenalanen olivat isäntien maalintekijät. Jokereiden kavennuksesta vastasi Niklas Hardt.

Toisessa erässä kotijoukkue vielä lisäsi johtoaan Mikko Alikosken viime minuutin maalilla. Yleisö ehkä odotteli murskajaisia.

Kolmanessa erässä Jokerit kehitti kuitenkin valtaisan kirin. Kaksi nopeaa kavennusmaalia heti erän alkuun tarjosi vieraille kovasti kirienergiaa. Vieraiden maalintekijöinä olivat Jani Rita ja Jarkko Ruutu.

Jokerit myllytti täydellisesti koko kolmannen erän. Tulosta ei kuitenkaan tullut. Tomek Valtonen otti aikalisän ja vieraat yrittivät miehekkäästi lähes neljä minuuttia ilman maalivahtia.

Kärpissä valmennusvastuun olympiakisojen ajaksi saanut Mikko Manner piti illan kiekkotapahtumaa elokuvamaisena:

- Meidän alku meni kuin elokuvissa. Sehän oli kuin unelmaa. Tässä elokuvassa tuli myös vaikeuksia meille. Jokerit kehitti kolmannessa erässä vahvan kirin. Me kuitenkin puolustettiin suurella sydämellä. Tässä elokuvassa oli sitten onnellinen loppu. 5-3 riitti ja on nyt historiaa.

Jokereissa päävalmentajaksi kohonnut Tomek Valtonen oli rakentanut joukkueeseensa lisää kurinalaisuutta ja oli tyytyväinen omiinsa:

- Hyvä peli meiltä. Eka erässä meni helppoja maaleja, mutta toisesta erästä lähtien hallittiin. Kolmas oli jo yhtä maalia. Yritettiin rohkeasti neljä minuuttia ilman maalivahtia. Täytyy kunnioittaa Kärppiä, kun tekevät kovaa tulosta.

Kärppien Juho Keränen havaitsi Jokereilta uutta kurinalaisuutta:

- Jokerit tuli vahvasti kolmanteen erään. Ei ehkä aikaisemmin joukkueesta ole näkynyt noin vahvaan taistelutahtoa selvässä tappiotilanteessa. Molemmat joukkueet ovat vahvoja kevättä kohden.

Pekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat