Hämmentääkö lumilautailun slangi? Ota sanasto haltuun!

Paippi, droppi ja gäppi. Onko lumilautailusanasto sinulle kuin hepreaa? Lumilautailu.com-sivusto keräsi yhteen lautailusanaston aakkoset.

urheilu
Lumilautailun slopestylelaskija radalla.
EPA

Lumilautailun sanasto saattaa kokemattomammalle tv-katsojalle kuulostaa täysin käsittämättömältä mongerrukselta. Verkkosivusto lumilautailu.com (siirryt toiseen palveluun) on kuitenkin kerännyt yhteen tärkeimmät lautailusanat, joiden avulla laji avautuu entistä paremmin.

Lisäksi Yle Uutisten vuonna 2010 kasaama lumilautailuslangin ABC auttaa ymmärtämään esimerkiksi sen, mikä on fronttiseiskan ja tuplakorkin ero.

Air: Suora hyppy. Asteet: Pyörityt kierrokset (180, 360, 540 jne.) Backflip: Takavoltti. Takavoltti voidaan tehdä siten, että lauta on poikittain tai menosuunnassa. Bail: Kaatuminen. Base: Laudan pohja. Boksi: Iso hyppyri, jossa on molemmat – lähtö ja alastulo. Bonk: Laudalla näpäyttäminen esimerkiksi lumipaakkuun, kantoon, tai muuhun esineeseen. Charger, charging: Vauhdikasta laskua. Chatter: Laudan liiallinen tärinä esimerkiksi kovassa vauhdissa ja käännöksissä. Droppi: Hyppy korkeammalta matalammalle tasolle riippumatta korkeuserosta. Fakie: Perä edellä laskeminen. Front Foot: Kärjen puolella oleva jalka. Front Hand: Kärjen puolella oleva käsi Gap: Hyppyri, jossa on aukko lähdön ja alastulon välissä. Goofy: Laskija, jolla on oikea jalka luonnostaan etujalkana. Grab: Laudasta kiinni ottaminen. Haikata: Käveleminen laudan kanssa. Halfpipe, Pipe: Paippi on lumikouru, joka on tavallaan skeittirampin lumiversio. Lumikouru on tarkoitettu temppujen tekemiseen. Handrail: Hänkkä. Tarkoittaa kaidetta tms., jolla voi liukua. Invertti: Yleisnimi tempuille, jossa ollaan pää alaspäin jossain vaiheessa. Jib: Jonkin muun kuin lumen päällä laskeminen. Killi, killitys: Ilmassa spinnaus vinossa ja pää ajoittain alaspäin. Korkkiruuvi: Nopea käännös. Layback: Toisen käden laahaus lumessa tempun aikana. Lip: Paipin seinän yläkulma. Ollie: Hyppy maasta laudan perällä ponnistaen. Puuteri: Muuallakin käytetty nimitys pehmeästä pakkaslumesta, joka on kaikista tavoitelluin laskualusta. Rani: Yksi lasku. Rear Foot: Perän puolella oleva jalka. Rear Hand: Perän puolella oleva käsi. Spinnaus: Ilmassa tai lumella pyöriminen vaakatasossa. Tail: Laudan perä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat