1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koskela harkitsee vetäytyvänsä 1 000 metriltä - "Terveys ennen kaikkea"

Pekka Koskela ei välttämättä kilpaile torstain 1 000 metrin kilpailussa. Koskela on kärsinyt flunssasta jo kaksi viikkoa.

Pekka Koskela. Kuva: Tomi Hänninen

Pikaluistelija Pekka Koskela harkitsee jättävänsä torstaina luisteltavan 1 000 metrin kilpailun väliin. Maanantain 500 metrillä 17. sijalle yltänyt Koskela on kärsinyt jo Saksan valmistautumisleiristään lähtien flunssasta.

- En lähde vetämään tonnia puolikuntoisena. Terveys ennen kaikkea, Koskela kertoi Yle Urheilulle.

Antibiooteilla tautiansa hoitanut Koskela on kärsinyt flunssasta jo pari viikkoa.

Koskela oli selvästi pettynyt 500 metrin kilpailun jälkeen.

- Päällimmäisenä tässä on tämä toipilashomma. En toipunut millään päivän ekasta vedosta. Tämä (flunssa) on ollut pari viikkoa päällä. Tarvitsen vähintään yhden vuorokauden, että toivun yhdestä vedosta. Parhaimmillaan olen toipunut  yhdestä vedosta 20 minuutissa, Koskela harmitteli.

- Tämän päivän toisessa vedossa homma loppui kuin seinään, Koskela kuvaili.

Koskelan mukaan yksi viikko lisää toipumisaikaa ei olisi välttämättä riittänyt huippukunnon löytämiseen.

- Antibiootit ovat vähän helpottaneet oloa. Flunssa tuli kaikista pahimmalla hetkellä. Ei ole lämpöä, mutta jotain eritettä valuu. Joku infektio siellä on ja se vaikuttaa lihaksiin asti. Nyt ei olla 100 prosentin kunnossa.   

Koskelan mukaan ennen sairastumista hän oli kähestymässä huippukuntoa.

- Eniten tässä harmittaa se, että ennen sairastumistani olin löytänyt viimeistelyleirillä todella hyvän vauhdin. Kellosta näki, että oli kyytiä ja olo oli sellainen, että nousukunto tulee sieltä. Hommasta lähti kuitenkin ihan täysin terä, Koskela totesi.