1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pettynyt Poutala: Ei kiinnosta luistella enää olympialaisissa

29:nneksi Sotshissa sijoittunut Mika Poutala ei usko olevansa mukana enää neljän vuoden päästä, kun olympiamitaleita jaetaan uudemman kerran.

Mika Poutala. Kuva: Lehtikuva

Mika Poutalan kilpailu Sotshin olympialaisten pikaluistelun 500 metrillä meni pahasti penkin alle. Suomalainen jäi ensimmäisellä kierroksella 30:nneksi. Toiseen vetoon suomalaiselle tuli kiire, kun hän oletti luistelevansa vasta jäädytystauon jälkeen. Poutala luuli, että luistelujen välissä olisi puolitoista tuntia, kun aikaa olikin vain noin 40 minuuttia.

- Kun olin kerennyt tekemään loppuverryttelyn ensimmäisen startin jälkeen, niin huomasin yhtäkkiä, että tässähän voi olla startti ihan kohta. Tuli vähän kiire, enkä ehtinyt kauheasti verrytellä. Se tuli vähän yllättäen ja verotti varmaankin ensimmäistä satasta. Minulta jäi käytännössä kokonaan alkuverryttely tekemättä, Poutala totesi pettyneenä.

Poutala luisteli Sotshissa neljänsissä olympialaisissaan. Suomalaisen toistaiseksi paras olympiasuoritus nähtiin Vancouverissa, kun hän sijoittui viidenneksi oltuaan kiinni jopa olympiakullassa ensimmäisen vedon jälkeen. Kokenut urheilija ei usko olevansa mukana enää neljän vuoden päästä, kun olympiamitaleita jaetaan uudemman kerran.

- Aika kaukaiselta tuntuu. Jos juttu on se, että on 22:s ensimmäisessä kisassa, toisessa viides ja sitten 30:s tai jotain, niin tällä hetkellä ei kiinnosta luistella olympialaisissa. Kyllä tämä harmittaa todella paljon.

Poutala aikoo pettymyksestä huolimatta jatkaa kautensa suunnitelmien mukaisesti loppuun. Uran jatkopohdintojen aika on kauden jälkeen.

- Meillä on parin viikon päästä SM-kilpailut. Vaikka tällä hetkellä sinne ei tee mieli mennä, niin kyllä haluan luistella ne. Se on vähintä, mitä voin tehdä suomalaiselle luistelulle ja muutenkin urheilulle. Kaikille tulee huonoja päiviä ja siinä se todellinen sankaruus mitataan, miten niistä nouset, Poutala päätti.