Mikkonen ei hermoile olympiadebyytissään – "Lähtö kerrallaan"

Juho Mikkonen sai mainion kenraalin Sotshia varten Dobbiacon maailmancupissa. Mikkosen mukaan Sotshin rata on todennäköisesti kovin, millä hän on hiihtänyt.

Kuva: Lehtikuva

**KRASNAJA POLJANA. **Juho Mikkonen tekee huomenna aikuisten arvokisadebyyttinsä vapaan hiihtotavan sprintissä. Nuorten MM-kisoissa hopeaa viime vuonna perinteisellä hiihtotavalla voittanut Mikkonen on jo odottanutkin starttia.

- 20 päivää olemme olleet reisussa, joten jo on aikakin. Kaikki on nyt ladattu tähän yhteen kilpailuun, joten toivottavasti tulee tulosta, Mikkonen totesi.

Hänen mukaansa kaikki on tähän asti sujunut hyvin, ellei oteta lukuun sitä, että sprinttijoukkue juuttui lumen keskelle Lago di Misurinaan. Mikkosen mielestä pieni tauko treenaamisesta oli kuitenkin vain hyväksi.

Mikkosen viimeistelyleiri oli kuitenkin onnistunut, Livingon kova harjoitus valmisti hyvin Sotshia varten ja Dobbiacon maailmancupissa Kuhmo-Skin hiihtäjä hiihti ensimmäistä kertaa urallaan pisteille sijoittumalla kymmenenneksi vapaan hiihtotavan sprintissä.

- Se antoi minulle hyvän valmistautumisen tähän kisaan. Olisi ollut hankalampi lähteä, jos siellä olisi mennyt aivan penkin alle. Olen aikaisemmin hiihtänyt aika-ajoissa taktisesti huonosti, mutta nyt näin, että voin onnistua siinä, hän pohti.

- Toblachin (Dobbiaco) oli lyhyt rata ja tiesin, että pitkän korkean paikan periodin jälkeen olen terävässä kunnossa. Nyt olen vain pitänyt huolen siitä, että aineenvaihdunta ja kestävyyspuoli on kunnossa.

Korkea ilmanala ei huoleta

Sotshin sprinttirataa pidetään yhtenä kovimmista, mutta Mikkonen totesi pitävänsä tästä 1,8 kilometrin pätkästä.

- Se on selväpiirteinen ja yleensä olen ollut hyvä kuokalla mäissä, joten uskon, että se sopii minulle. Rata on kova, ja ilmeisesti kovin mitä olen itse hiihtänyt koskaan. Kun vielä ollaan korkealla, niin se on aina pieni arvoitus. Mutta tähän harjoituskauteen olen ollut yli 100 päivää korkealla, joten en ole huolissani.

Mikkosella on selvät tavoitteet tulevaan sprinttikisaan, sillä hän haluaa hiihtää kauden parhaat hiihtonsa Sotshissa. Sitä ennen hänen tosin täytyy ylittää se suurin kynnys eli karsinta.

- Lähtö kerrallaan edetään. Karsintaan olen tehnyt taktiikan ja sitä varten teen kovat alkuverryttelyt. Lähden hakemaan sitä paikkaa 30 parhaan joukkoon, ja jos sieltä lippu tulee, niin ehdottomasti haluan edetä välieriin asti.

Sprinttikarsinnat tiistaina kello 12 alkaen TV2:ssa.